У Києві нагородили переможців конкурсу найкращих проєктів з енергоефективності 2020 року eefund.org.ua

У Києві нагородили переможців конкурсу найкращих проєктів з енергоефективності 2020 року

Олекса Франко

Нагородження відбулося в чотирьох номінаціях

У середу, 19 травня, в столиці пройшла урочиста церемонія нагородження переможців конкурсу найкращих енергоефективних проєктів “Нагорода Фонду енергоефективності – 2020” (“Energy Efficiency Fund's Awards – 2020”).

Подія відбулася в межах 23-ї Міжнародної виставки Aqua Therm Kyiv, йдеться на сайті Фонду.

Як повідомляється, конкурс визначив найкращі проєкти з модернізації багатоповерхівок, реалізовані у 2020 році в межах програми “Енергодім”.

Нагородження переможців відбулося в чотирьох номінаціях:

1. “ЕНЕРГОДІМ” (ОСББ-учасники програми Фонду).

2. "ЕНЕРГОГРОМАДА” (органи місцевого самоврядування).

3. “ЕНЕРГОМЕДІА” (журналісти, блогери, засоби масової інформації, що працюють на тему енергоефективності).

4. “ЕНЕРГОАУДИТОР” (енергоаудитори – фізособи, які проводили сертифікацію енергоефективності будівель для ОСББ-учасників програми Фонду).

Переможці конкурсу отримали нагороди та відзнаки від Фонду енергоефективності та його партнерів.

У номінації “ЕНЕРГОДІМ” нагороду отримали два переможці за двома категоріями: ОСББ, які реалізували у будинку пакет заходів А “Легкий” та ОСББ, які реалізували пакет заходів Б “Комплексний”:

  • ОСББ “Заболотного 59” (пакет А) – отримало сертифікати від спонсорів конкурсу GIZ та компанії Danfoss Україна на отримання системи відеонагляду та комплекту обладнання для системи сніготанення.
  • ОСББ “Липи-2” (пакет Б) – отримало сертифікат від Danfoss Україна на 50 тис. грн для закупівлі комплектів терморегуляторів.

Нагороду в номінації “ЕНЕРГОГРОМАДА” отримали два переможці – Львівська та Миколаївська міські ради. Громади отримають набори вимірювального обладнання для проведення енергетичного аудиту від GIZ та комплекти обладнання для системи сніготанення від Danfoss Україна.

Крім того, Асоціація “Енергоефективні міста України” підготувала для переможців у цій номінації інші подарунки: навчальну поїздку у спеціально підібране місто, закупівлю АІС для впровадження енергомоніторингу житлового сектору громади, а також консультації щодо запровадження/удосконалення системи енергоменеджменту у житловому секторі громади.

У номінації “ЕНЕРГОАУДИТОР” переможцем конкурсу став В'ячеслав Кобець, який провів 37 енергоаудитів у 2020 році для ОСББ-учасників програми “Енергодім”.

Його нагородили сертифікатом на отримання смартфона та накладки на смартфон із тепловізором від GIZ та сертифікатом на отримання Smart-системи керування опаленням Danfoss Link Starter Pack від Danfoss Україна.

У номінації “ЕНЕРГОМЕДІА” переможцем став Дмитро Литвиненко, журналіст телеканалу “СТБ”, який є автором і продюсером понад 10 сюжетів із високим охопленням аудиторії глядачів на тему енергоефективності. Як переможець, він отримав сертифікат на отримання Smart-системи керування опаленням Danfoss Link Starter Pack від спонсора конкурсу Danfoss Україна.

Окремі відзнаки отримали й інші учасники енергоефективного сектору за активну діяльність у цій сфері та вагомий внесок у просування енергоощадних заходів серед ОСББ.

Серед них – “ОСББ “Щурата, 8”, ОСББ “Авіатор, 164”, ОСББ “Антонича, 32”, ОСББ “Антонича, 26”, ОСББ “Говорова, 5”, ОСББ “Грушевського, 13-А”, ОСББ “Липи, 4” та ОСББ “Люкс Розділ”.

Окремі відзнаки отримали й громади, серед них – Володимир-Волинська міська рада за лідерство у просуванні енергоефективних ініціатив, Маріупольська міська рада – за активну підтримку заходів з енергомодернізації житла та Новояворівська міська рада - за активну популяризацію програми “Енергодім”.

Раніше ЕкоПолітика розповідала про успішні кейси екомодернізації старих будинків. Зокрема, у результаті термомодернізації панельний 20-річний будинок у Рівному став схожим на новобудову. А в Києві мешканці багатоповерхівки здали дах будинку в оренду під сонячні панелі.

Не так давно в Чернігові мешканці багатоповерхівки, якій понад 57 років, модернізували її до невпізнання. Долучилися до програми "Енергодім" й у Львові та Луцьку.

Читайте також
У світі відзначають День енергоефективності: цікаві факти
У світі відзначають День енергоефективності: цікаві факти

В ЄС на будівлі припадає 40% споживання електричної та теплової енергії та 36% викидів парникових газів

Кияни змогли зменшити рахунки за опалення на 30-40%: як це вдалося
Кияни змогли зменшити рахунки за опалення на 30-40%: як це вдалося

Модернізацію проводили завдяки міським програмам співфінансування, а саме "70/30%" та "Капремонти"

У Києві модернізують школи та садочки за гроші міжнародної організації
У Києві модернізують школи та садочки за гроші міжнародної організації

Київ та NEFCO співпрацюють з 2014 року та разом реалізували десятки проєктів комплексної та часткової енергомодернізації

У Кривому Розі підвищили енергоефективність шахти "Гігант-Глибока"
У Кривому Розі підвищили енергоефективність шахти "Гігант-Глибока"

Модернізація дозволить економити 4,6 мільйона гривень на рік