У Дніпрі "під сокиру" може потрапити зелена зона на Набережній shutterstock

У Дніпрі "під сокиру" може потрапити зелена зона на Набережній

Олена Яценьо

Місцеві жителі виступили проти

Зелену зону на Набережній у житловому масиві Перемога у Дніпрі мають намір віддати під будівництво спортивної бази для людей з інвалідністю.

Місцеві жителі проти знищення й забудови зеленої зони, тому всіляко намагаються протистояти цьому. Зокрема, 18 жовтня на платформі місцевих петицій зареєстрували петицію "Врятуйте зелену зону на ж/м Перемога".

У петиції зазначено такі вимоги: зупинити будівництво в зеленій зоні на ж/м Перемога-6 біля в'їзду на косу та перенести його в інше місце, а також надати офіційний охоронний статус, який унеможливлює подальше будівництво, ділянці на ж/м Перемога в межах: від в‘їзду на косу до кола на Перемозі-3, та від проїжджої частини до пішохідної стежки.

Приблизно за добу петиція набрала 359 підписів із 3000 необхідних для її розгляду. До кінця збору підписів залишилося 89 днів.

Фото: Вадим Полишко

Водночас місцеві активісти з метою захисту зеленої зони від забудови поширюють інформацію про неї в соцмережах і месенджерах.

Днями на Набережній Перемоги вже поставили білборд, на якому вказано про будівництво водноспортивної станції для Національного паралімпійського комітету. Окрім того, уже почали встановлювати забор.

Фото: Вадим Полишко

Водночас жодних громадських слухань щодо забудови не проводили. З огляду на це місцеві жителі обурені й проти знищення зелених насаджень. Вони вважають, що для будівництва можна знайти інше місце, а не вирубувати дерева та руйнувати місце для відпочинку містян.

Фото: Вадим Полишко

Напередодні ЕкоПолітика писала, що для будівництва нової окружної дороги навколо Києва у громад мають намір вилучити сотні гектарів землі, серед яких — гори, торф'яники й озера.

Читайте також
Екоактивісти звинуватили Держгеокадастр в дерибані заповідників Дніпропетровщини
Екоактивісти звинуватили Держгеокадастр в дерибані заповідників Дніпропетровщини

В Держгеокадастрі запевнили, що порушень використання та оформлення ділянок не виявлено