У Дніпрі кав'ярня пригощає кавою в обмін на пластикові пляшки Shutterstock

У Дніпрі кав'ярня пригощає кавою в обмін на пластикові пляшки

В еко-дружньому закладі прагнуть заохотити містян сортувати сміття

У Дніпрі власники кав'ярні "Цікава кава", розташованої на вулиці Мостовій, започаткували акцію: пластикові пляшки з-під олії, напоїв, молочних продуктів можна обміняти на горнятко кави.

Про це повідомив у Facebook журналіст Всеволод Чебодаєв.

"Хочете випити кави, гарячого шоколаду або какао безкоштовно? Принесіть торбу вживаних пластикових пляшок", – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, в еко-дружній кав’ярні прагнуть заохотити дніпрян сортувати сміття, відмовлятися в побуті від пластикового одноразового посуду та пляшок. Крім того, тут пропонують користуватися безпечними для довкілля багаторазовими горнятками, філіжанками та соломинками для коктейлів тощо.

Автор допису розповів, що власники закладу Тетяна та Дмитро Собко у лютому вже проводили схожу екологічну акцію – тоді кавою пригощали в обмін на пакет пластикових відходів. Планувалося, що акція триватиме кілька тижнів.

"А згодом, коли побачили резонанс в соціальних мережах та відгук на пропозицію старих і нових клієнтів, то вирішили приймати сміття з пластику на постійній основі. Зібране спресоване сміття вирушає на переробку до спеціального підприємства. А гроші, вторговані після утилізації, перераховують до благодійного фонду, що опікується тваринами в притулку. Більше того, господарі кав’ярні в постійному пошуку виробників екологічно безпечних одноразових стаканчиків, кришечок, трубочок для напоїв", – наголосив Чебодаєв.

Раніше ЕкоПолітика повідомляла, що у кав'ярні "Цікава кава" пакет сміття можна обміняти на чашку кави.

Читайте також
Екоактивісти звинуватили Держгеокадастр в дерибані заповідників Дніпропетровщини
Екоактивісти звинуватили Держгеокадастр в дерибані заповідників Дніпропетровщини

В Держгеокадастрі запевнили, що порушень використання та оформлення ділянок не виявлено