Компанія McDonald’s відкрила перший ресторан, який матиме нульовий викид шкідливих речовин. Він побудований у місті Маркет Дрейтон, що у Британії.
Експериментальний проєкт отримав назву "Zero Carbon", повідомляє McDonalds.com.
Цей ресторан побудували з повністю перероблених та натуральних матеріалів. Його стіни утеплили овечою вовною, яка інакше могла б бути відправлена на смітник, і є замінником нестійких штучних матеріалів. Настінні вивіски в закладі виготовили з використаних кавових зерен.
Також ресторан має сад біорізноманіття та природну стежку, які спроєктували учні з початкової школи Маркет Дрейтон. Сад збиратиме дощову воду з автостоянки та забезпечуватиме середовище проживання для жаб та інших істот.
Щоб зменшити витрати на енергію та прилади використали стару перероблену техніку та встановили дві повітряні труби з сонячними панелями.
Дорога для автомобілів McDrive на подвір’ї виготовлена з шин, а бордюри — з перероблених пластикових пляшок.
Це дозволило зменшити викиди вуглецю та вуглекислого газу. McDonald’s планує досягти нульового результату викидів 1400 ресторанів та офісів до 2030 року.
“Їжу необхідно подавати у ресторанах, які будуть екологічно безпечними у майбутньому. Маркет Дрейтон – це великий крок до того, щоб це стало реальністю, дозволяючи нам протестувати і застосувати на практиці, як насправді виглядає будівля з нульовими викидами як при будівництві, так і при використанні. Ми вже почали впроваджувати деякі з цих нововведень в інші ресторани, але у Маркет Дрейтон цікаво те, що він буде зразком для наших майбутніх нових будівель”, – прокоментувала віцепрезидентка McDonald's по ланцюжку поставок та Brand Trust Бет Харт.
Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, поліетилен із McDonald’s почали використовувати повторно та виготовляти з нього пакети.
Нагадаємо, Канада планує до 2030 року підвищити плату за викид 1 тонни парникових газів до рівня $170 і досягти нульових парникових викидів до 2050 року.