Поліетилен із McDonald’s почали використовувати повторно: з нього виготовляють пакети biosphere-corp.com

Поліетилен із McDonald’s почали використовувати повторно: з нього виготовляють пакети

Олена Яценьо

Корпорація "Біосфера" та McDonald’s розпочали співпрацю у напрямі циркулярної економіки

Віднедавна використаний і перероблений поліетилен повертається в ресторани мережі закладів McDonald’s у вигляді нової продукції, а саме – поліетиленових пакетів.

Відсортований поліетилен McDonald’s відправляє перероблювати на рециклінговий завод Polygreen, інформує пресслужба корпорації "Біосфера", якій він і належить.

На заводі із вторинної переробки сировини Polygreen поліетилен додатково сортують, подрібнюють, очищають і термічно обробляють. Далі з нього виробляють гранули, а вже з гранул роблять пакети, які потрапляють назад в ресторани й кафе мережі.

Такий процес дає змогу замкнути ланцюг перероблення та надати нове життя використаним матеріалам. У результаті замість того, щоб поповнювати звалища і забруднювати навколишнє середовище, перероблений поліетилен використовується повторно.

Як зазначається, для першого тестового запуску в "Біосфері" використали три тонни поліетилену, отриманого з McDonald's. Друга партія передбачає кілька десятків тонн.

Загалом, потужності заводу Polygreen дають змогу переробляти до 860 тонн поліетилену щомісяця.

Водночас щомісяця з ресторанів McDonald's партнери вивозять на перероблення понад 120 тонн паперу, 10 тонн пластику і майже тонну паковань Tetra Pak. Також понад 3 тонни відходів – це плівка, яка тепер використовується повторно з метою зменшення негативного впливу на довкілля. Відповідно, обидві компанії на взаємовигідних умовах – McDonald's знайшов партнера, якому передає поліетилен, а "Біосфера" забезпечує завантаженням потужності заводу.

Додамо, що корпорація "Біосфера" відкрила рециклінговий завод Polygreen 2014 року.

"Ми не перший рік реалізуємо проєкти сталого розвитку в "Біосфері" – це частина нашої місії. Відкриття рециклінгового заводу, запуск лінійки Go Green, підтримка освітніх проєктів від громадських організацій, налагодження сортування сміття в офісі – усі ці напрями – частина нашої стратегії. Саме тому наша співпраця з McDonald's є логічним продовженням, і ми вже готуємося до запуску нових проєктів і будемо раді партнерству з іншими бізнесами, з якими у нас схоже бачення і цінності", – сказав Юрій Голянич, генеральний менеджер напряму Household і Recycling корпорації "Біосфера".

Нагадаємо також, що компанія McDonald's запустила програму сортування відходів у 2020 році.

Нині в середньому кожен житель України викидає близько 300 кілограмів сміття на рік. За даними World Bank, Україна – одна з лідерів за кількістю викинутих відходів на людину.

Віддаючи на рециклінг відсортований поліетилен, бізнес може зробити внесок у зниження цієї статистики. Тому в корпорації "Біосфера" закликають і інші компанії взяти участь у проєкті з рециклінгу.

Як писала ЕкоПолітика раніше, мережа закладів McDonald's в Україні почала відправляти на перероблювання використані паперові стакани.

Читайте також
5 правил, як зустріти Різдво та Новий рік без шкоди для довкілля
5 правил, як зустріти Різдво та Новий рік без шкоди для довкілля

Якщо від деяких речей відмовитися неможливо – можна скоротити використання

У містечка Харківщини виїжджатиме мобільний екохаб
У містечка Харківщини виїжджатиме мобільний екохаб

Мешканці Харківщини можуть залишити заявку на приїзд екохабу до своєї громади

Названо переваги переробки паперу
Названо переваги переробки паперу

Українцям пропонують перестати викидати папір у сміття, а приносити на переробку

Українцям розповіли, як оновлювати гардероб без шкоди для довкілля
Українцям розповіли, як оновлювати гардероб без шкоди для довкілля

Непотрібний одяг можна віддати на благодійність