Троє успішних українців поділяться лайфхаками екосвідомого життя Shutterstock

Троє успішних українців поділяться лайфхаками екосвідомого життя

Олена Яценьо

Екоактивісти розкажуть, як їсти екологічно чисті продукти, відпочивати в зелених і чистих паркових зонах і купувати якісний одяг із натуральних тканин

У четвер, 15 липня, відбудеться розмова про екосвідомий спосіб життя, досвідом якого поділяться троє успішних українців.

Розмова відбудеться в онлайн-форматі в кінотеатрі DOCUSPACE о 19:00, повідомляють організатори на Facebook.

"Хочете їсти свіжі екологічно чисті продукти, відпочивати в зелених і чистих паркових зонах, купувати якісний одяг із натуральних тканин, які не шкодять вашому здоров'ю та довкіллю? Якщо відповідь буде: "Так, хочу", герої цієї розмови залюбки з вами поділяться лайфхаками екосвідомого життя", — йдеться в анонсі зустрічі.

Засновник Ovochar Богдан Чабан об'єднав українських фермерів і заснував екологічний стартап. Підприємець розкаже, як, не маючи власного городу, їсти органічні й екологічно чисті продукти від фермерів та ще й отримувати їх без пластикового паковання.

Українська дизайнерка Яна Червінська запустила першу українську платформу свідомої моди Sustainable Fashion Pad. Вона розповість, що таке sustainable fashion, чим модна індустрія шкодить довкіллю та що таке ідеальне споживання.

Як утілити мрію про безпечне середовище для відпочинку в життя, розкаже Вікторія Костюк, голова ГО "Агенція розвитку громад "Інтонація ЗМІН".

Про екологічну кризу та вплив надмірного споживацтва на природу та наше життя можна подивитися в документальних стрічках "Вийшло з моди" (реж. Яаак Кільмі, Леннарт Лаберенц) та "Нульовий вплив" (реж. Лора Ґебберт, Джастін Шайн). Ці фільми безплатно доступні в онлайн-кінотеатрі DOCUSPACE до 18 липня.

Розмова "Чому їм не байдуже? Як екоактивні українці змінюють наше життя" організована в межах проєкту "Кіноклубне літо на DOCUSPACE".

Довідка. DOCUSPACE — це онлайн-кінотеатр Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. З липня і до кінця серпня на DOCUSPACE показуватимуть документальні фільми з програми "Кіноклубне літо на DOCUSPACE", створеної у співпраці з проєктом DOCU/КЛУБ.

Повний розклад стрічок можна знайти за посиланням.

Раніше ЕкоПолітика писала, що киянка поділилася досвідом щодо сортування сміття й попередила про небезпеку пластику.

Читайте також
Переселенка з Маріуполя долучилася до прибирання пляжу в Італії. Фото
Переселенка з Маріуполя долучилася до прибирання пляжу в Італії. Фото

В рамках глобальної акції волонтери за день прибрали 3,6 мільйона кг пластику

У Харкові з яру-звалища прибрали ще 6 тонн сміття
У Харкові з яру-звалища прибрали ще 6 тонн сміття

У 2023 році активісти почали розчищати яр Мокрий Жихор від сміття, яке там накопичувалося десятки років