"Торкнутися поверхні": у Берліні відкрили виставку про проблеми екології Euronews

"Торкнутися поверхні": у Берліні відкрили виставку про проблеми екології

Романа Слісар

У своїх роботах художники зачіпають важливі теми: зміна клімату, забруднення навколишнього середовища пластиком і знищення місць проживання диких тварин

У Берліні в Музеї сучасності почала діяти виставка під назвою "Торкнутися поверхні", присвячена проблемам екології та захисту довкілля.

Про це повідомляють в сюжеті Euronews.

Згідно з повідомленням, в колекції представлені роботи художників, що охоплюють період з 60-х років минулого століття до нашого часу.

На думку кураторів виставки, нове усвідомлення проблем, пов'язаних з екологією та захистом навколишнього середовища, зародилося в мистецькому середовищі 70 років тому, і це можна помітити в творах мистецтва, а також простежити за змінами в уявленнях про важливість тих чи інших питань.

"Ми починаємо подорож з ленд-арту – з художників, які в 60-і роки вийшли зі студії на природу. Але й інші напрямки для нас також мають значення. Наприклад, художники, які працюють тільки з натуральними матеріалами",  – розповів куратор виставки Свен Бекстетте.

У своїх роботах художники зачіпають такі важливі теми як зміна клімату, забруднення довкілля пластиком та знищення місць проживання диких тварин. Найбільш ранні роботи зосереджені на розвитку ядерних технологій, а найпізніші – на проблемах глобального потепління.

Як повідомляється, виставка триватиме до 7 листопада 2021 року. Через санітарні обмеження організатори просять відвідувачів заздалегідь бронювати час відвідування.

Довідка. Ленд-арт  – напрям мистецтва, що виражає розчарування технологіями і ускладненим міським життям. Виник в 1960-і роки в США. Свої роботи художники виконували на відкритому і віддаленому від населених місць просторі.

Раніше ЕкоПолітика писала про те, що актриса Анджеліна Джолі знялася в екстремальній фотосесії, щоб привернути увагу до проблеми зникнення бджіл. Фотографії опублікував журнал National Geographic.

Також повідомлялося про появу фільму про забрудненої річки Тиса в українському перекладі.

Читайте також
Екологічна прокуратура України за три роки викрила понад сотню злочинних груп
Екологічна прокуратура України за три роки викрила понад сотню злочинних груп

Було викрито 101 організоване злочинне угруповання

У росії заражена ураном вода потрапила до річки Тобол
У росії заражена ураном вода потрапила до річки Тобол

Повінь змила в річку Тобол радіоактивний бруд

У Львові затвердили комплексну екологічну програму
У Львові затвердили комплексну екологічну програму

Приймається вона раз на 4 роки