Стартує онлайн хакатон для підлітків: на креативні еко-проєкти чекають гранти

Стартує онлайн хакатон для підлітків: на креативні еко-проєкти чекають гранти

Людмила Гончаренко

П’ятірка команд фіналістів отримає по 20 000 гривень для втілення своїх кампаній

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні проведе всеукраїнський онлайн хакатон "ЕКОТОН" для підлітків, що присвячений змінам клімату та захисту навколишнього середовища.

Підлітки у віці від 12 до 17 років можуть більше дізнатися про кліматичний активізм, отримати підтримку експертів та гранти на реалізацію своїх еко-ініціатив у школах та громадах.

Мета ЕКОТОНу – допомогти підліткам висловити свою думку та привернути увагу до екологічних проблем, які їх турбують, через креативні кампанії та інноваційні формати. Протягом 1-3 жовтня команди за підтримки менторів працюватимуть над власними комунікаційними проєктами. 

Серед тем хакатону – інформування про проблеми навколишнього середовища, популяризація екологічних звичок, залучення однолітків до кліматичного активізму, просування інноваційних рішень та адвокація у громадах чи на рівні всієї країни.

Допомагати підліткам у розробці проєктів будуть вчені-екологи, кліматологи, екоактивісти, експерти з комунікацій, представники бізнесу, які у простій та зрозумілій формі розкажуть про зміну клімату, її вплив на наше життя сьогодні й про те, як можна протидіяти цьому через комунікаційні проєкти.

За підсумками онлайн змагання п’ятірка команд фіналістів отримає по 20 000 гривень від ЮНІСЕФ та головного партнера ING Bank і менторську підтримку для втілення своїх кампаній. Партнером проєкту виступає НУО INSCIENCE, яка працює в Україні для популяризації науки та формування наукового способу мислення у суспільстві.

Представник ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін, зазначив, що такі проєкти як ЕКОТОН мають на меті підсилити можливості молодих людей та показати їм, що вони є агентами змін у сфері захисту навколишнього середовища та можуть навчати й мобілізувати своїх одноліток.

"Ми стоїмо на порозі кліматичної кризи. З передбачень вчених це перетворилося на тривожну реальність. Належна ж комунікація завжди була та є важливим кроком при розробці дієвих рішень, – зазначає Олена Скирта, партнерка INSCIENCE. – За допомогою ЕКОТОНу ми хочемо зарядити молодь екологічним мисленням та допомогти посилити свій голос крізь проєкти. Документальні ролики, чат-боти, екоблоги, колаборація з місцевими ЗМІ – очікуємо на оригінальні ідеї та креативні рішення. Не обмежуйте своє натхнення!".

Реєстрація на онлайн-хакатон триває до 27 вересня 11:00.

Дізнатися більше про ЕКОТОН можна тут: https://inscience.io/en/ecothon/

Раніше ЕкоПолітика писала про те, як дві сотні волонтерів із різних навчальних закладів Херсонської області, а також учасники Zero Waste School та екологічного руху Let's do it очистили острів Джарилгач — найбільший острів України.

Читайте також
Переселенка з Маріуполя долучилася до прибирання пляжу в Італії. Фото
Переселенка з Маріуполя долучилася до прибирання пляжу в Італії. Фото

В рамках глобальної акції волонтери за день прибрали 3,6 мільйона кг пластику

У Харкові з яру-звалища прибрали ще 6 тонн сміття
У Харкові з яру-звалища прибрали ще 6 тонн сміття

У 2023 році активісти почали розчищати яр Мокрий Жихор від сміття, яке там накопичувалося десятки років