Розвиток ринку біометану: стало відомо, коли Рада може ухвалити закон shutterstock

Розвиток ринку біометану: стало відомо, коли Рада може ухвалити закон

Олена Яценьо

Поки що це тільки попередня інформація

Парламент може ухвалити в другому читанні законопроєкт № 5464 про розвиток виробництва біометану вже на засіданні, яке відбудеться 5 жовтня.

Про це під час круглого столу в межах проєкту Green Deal на тему "Український біометан: як розпорядитися потенціалом біоенергетики" заявив Олексій Рябчин, радник голови правління "Нафтогаз України" з питань розвитку низьковуглецевих бізнесів та "зеленого" курсу ЄС.

"Я спілкувався сьогодні з Ольгою Стефанішиною — віцепрем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, яка планує євроінтеграційний день у парламенті. Розглядається можливість, що 5 жовтня буде друге читання цього законопроєкту, і його буде фіналізовано. Я також із колегами з комітету про це говорив", — розповів Рябчин на пресконференції.

Він уточнив, що це тільки попередня інформація, але висловив сподівання, що так воно і буде, а поки що триває робота над правками.

"І справді, ми ("Нафтогаз". — Ред.) приєдналися до колег, оператора ГТС та інших щодо просування цього законопроєкту", — додав Рябчин.

Нагадаємо, що в Києві відбулася конференція "Український бiометан: як розпорядитися потенціалом біоенергетики", у якій узяли участь голова біоенергетичних асоціації України Георгій Гелетуха, радник голови правління "Нафтогаз України" з питань розвитку низьковуглецевого бізнесу Олексій Рябчин, президент "МХП Еко Енерджі" Олександр Домбровський і заступник керівника водневого проєкту Регіональної газової компанії Ігор Гоцик.

Зокрема, радник голови "Нафтогазу" Олексій Рябчин заявив, що компанія сприятиме розвитку ринку біогазу та готовий інвестувати в біометанові проєкти.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, 9 вересня Верховна Рада України ухвалила в першому читанні законопроєкт № 5464 про внесення змін до ЗУ "Про альтернативні види палива" щодо розвитку виробництва біометану.

Читайте також
Перший квартал року: що зробили в Міндовкіллі для реформи галузі охорони довкілля
Перший квартал року: що зробили в Міндовкіллі для реформи галузі охорони довкілля

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів провело чимало роботи, але корупційні ризики залишились

Екокомітет проголосував за скандальний законопроєкт “Про управління лісами” – УПГ
Екокомітет проголосував за скандальний законопроєкт “Про управління лісами” – УПГ

Законопроєкт скасовує процедуру ОВД для суцільних санітарних рубок для ділянок менше ніж 10 гектарів

Міндовкілля почало розробку законопроєкту “Про батареї та акумулятори”
Міндовкілля почало розробку законопроєкту “Про батареї та акумулятори”

Прийняття такого закону є частиною євроінтеграційних зобов'язань України