Росіяни вкрали найбільшу в Україні сонячну електростанцію — ЗМІ Укрінформ

Росіяни вкрали найбільшу в Україні сонячну електростанцію — ЗМІ

Зоряна Бердник

Потужність станції становила 50 МВт

У Запорізькій області російські війська демонтували та вкрали найбільшу в Україні сонячну електростанцію, розташовану біля міста Токмак.

Про це з посиланням на місцевих жителів повідомляє Vlasti.net.

За словами містян, сонячні панелі розбирали, пакували та вивозили протягом тривалого часу.

Зазначається, що СЕС Тоkmak Solar Energy — це найбільша сонячна електростанція в Україні. Її площа сягає 96 гектарів, що дорівнює 100 футбольним полям. Потужність станції становила 50 МВт.

Пізніше у ЗМІ спростували цю інформацію. На останніх супутникових знімках Maxar, зроблених два дні тому, можна побачити, що сонячні панелі, як і раніше, на місці. Принаймні відома форма електростанції залишається цілісною.

Нагадаємо, що в місті Мерефа, що за 30 кілометрів від Харкова, російські війська ракетним ударом проти ночі 28 травня знищили сонячну піделектростанцію.

Додамо також, що виконавчий директор Асоціації сонячної енергетики України Артем Семенишин назвав розв'язану Росією війну в Україні також війною проти відновлювальної енергетики.

Раніше ЕкоПолітика повідомляла, що в місті Токмак Запорізької області збудували Придніпровську біоТЕС на аграрних відходах – лушпинні соняшника та соломі.

Потужність станції – 8,6 МВт електроенергії та 24 МВт теплопостачання. Агровиробництво буде давати сировину для роботи ТЕС, а станція забезпечить підприємство дешевшою електричною та тепловою енергією, що знизить собівартість продукції.

Читайте також
У Запоріжжі дим з кустарних печей для спалювання гуми отруював повітря
У Запоріжжі дим з кустарних печей для спалювання гуми отруював повітря

Печі працюють без жодного пилогазоочисного обладнання

У містах Запорізької області перевірили радіаційний фон: які показники
У містах Запорізької області перевірили радіаційний фон: які показники

В нормі показник гамма-фону не має перевищувати позначку 20 мікрорентгенів на годину