У Запоріжжі дим з кустарних печей для спалювання гуми отруював повітря

У Запоріжжі дим з кустарних печей для спалювання гуми отруював повітря

Катерина Бєлоусова

Печі працюють без жодного пилогазоочисного обладнання

У Запоріжжі у Заводському районі виявили печі для спалювання гуми, дим з яких забруднював повітря.

Територія підприємства сильно засмічена відходами гуми, шинами та вкрита шаром сажі, повідомляє пресслужба Запорізької міської ради.

Зазначається, що територію обстежила мобільна група з правоохоронців, представників міської ради та Державної екологічної інспекції. Вони обстежили територію з потенційними джерелами забруднення повітря, яку визначили завдяки мапі розповсюдження забруднення.

Члени комісії виявили, що печі, на момент огляду, працювали і з них йшов сірий дим з різким їдким запахом. При цьому печі не мають пилогазоочисного обладнання.

“Поряд з печами на відстані десятків метрів знаходилися відходи гуми, шини, а також відходи після спалювання. Територія за зазначеною адресою дуже засмічена та вкрита шаром сажі. Відчувався сильний запах горілої гуми”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що факт порушення природоохоронного законодавства зафіксували прокурори, поліціянти та екоінспектори.

Нагадаємо, у червні у Запоріжжі у Шевченківському районі підприємець відновив діяльність зі спалювання у кустарній печі плат, пластику та гуми, від чого у повітря здіймається густий чорний дим. Місцеві мешканці скаржилися на сильний сморід у повітрі.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, у серпні у промзоні Шевченківського району Запоріжжя виявили, що підприємець встановив кустарну піч, в якій переплавляє акумулятори. Від такої діяльності утворюється чорний дим з дуже неприємним запахом.

Читайте також