Роман Абрамовський подав у відставку Парламент.UA

Роман Абрамовський подав у відставку

Валентина Гембарська

Розглянути заяву міністра про звільнення повинні до вихідних

Міністр охорони навколишнього середовища і природних ресурсів України Роман Абрамовський подав у відставку.

Про це посилаючись на слова глави парламентської фракції "Слуга народу" Давида Арахамія повідомило видання "Інтерфакс-Україна".

"Я бачив, що він (Абрамовський – Ред.) написав заяву (про відставку – Ред.). Я заходив якраз до голови (Верховної Ради – Ред.), і він виходив", — сказав Арахамія у вівторок, 19 жовтня.

За словами Арахамії, однією з головних претензій до Романа Абрамовського була висока корумпованість в регіональних екоінспекціях. Він висловив переконання, що за відставку міністра в парламенті буде достатня кількість голосів.

"Точно знайдуться голоси. Ви ж пам'ятаєте, що у нас з антиолігархічних законів завжди є баталії. І там передусім претензія, яку на фракції озвучили багато депутатів, які працюють у регіонах: екоінспекція в регіонах — дуже корумпована установа", — розповів лідер фракції.

Голова фракції "Слуга народу" додав, що нового кандидата на посаду міністра захисту довкілля поки немає. За словами нардепа, співбесіди на цю посаду проходили, але "погані кандидати були". Водночас Арахамія відмовився називати їхні прізвища.

Тому уряд призначить людину, яка буде тимчасово виконувати обов'язки очільника Міндовкілля. Визначитися з кандидатом на посаду міністра мають за 7-10 днів.

Заступник голови комітету з питань екологічної політики Олександр Маріковський зазначив, що можливість звільнення міністра і призначення нового очільника розглядали ще майже рік тому.

"Особисто я дебатував із Володимиром Зеленським на засіданні фракції щодо важливості збереження міністра на посаді. І тоді завдяки сильним консолідованим позиціям президент і голова фракції пішли додатково радитися й вирішили залишити його на посаді", — написав Маріковський у соцмережі.

Він подякував Романові Абрамовському за роботу та сказав, що був радий працювати з ним.

За словами політика, про майбутню відставку міністра знали раніше, тому активно шукали та дискутували щодо різних кандидатів.

Зазначимо, напередодні стало відомо, що міністр Роман Абрамовський напише заяву про відставку цього тижня. Розглянути її мають до вихідних.

Зокрема, заступниця голови парламентської фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук допустила, що Верховна Рада може проголосувати за відставку Абрамовського з посади міністра охорони навколишнього середовища і природних ресурсів України в четвер, 21 жовтня.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, Рада національної безпеки й оборони під час пресбрифінгу в п'ятницю, 15 жовтня, доручила Кабінету міністрів України перевірити роботу керівництва Міндовкілля на найближчому своєму засіданні.

Читайте також
Міндовкілля видало третю ліцензію на управління небезпечними відходами
Міндовкілля видало третю ліцензію на управління небезпечними відходами

4 попередні заяви ЦУВ про отримання ліцензії Міндовкілля залишило без розгляду

Руслан Стрілець увійшов у ТОП-10 найбагатших міністрів України
Руслан Стрілець увійшов у ТОП-10 найбагатших міністрів України

Декларації за 2021 та 2022 рік подали всі 22 члени уряду

Міндовкілля вводить в оману щодо ліцензій на управління небезпечними відходами – PAEW
Міндовкілля вводить в оману щодо ліцензій на управління небезпечними відходами – PAEW

Збирати та приймати небезпечних відходів без ліцензії можуть лише РВВ-виробники та утворювачів відходів