Португалія допоможе Україні запустити систему торгівлі квотами на викиди shutterstock

Португалія допоможе Україні запустити систему торгівлі квотами на викиди

Катерина Бєлоусова

На зустрічі обговорили допомогу з удосконаленням законодавства для формування ефективної водної політики

Португалія поділиться з Україною своїми практиками та напрацюваннями у впровадженні національної системи торгівлі квотами на викиди парникових газів, яку наразі проводить.

Про це за результатами зустрічі з міністром навколишнього середовища та кліматичних дій Португалії Дуарте Кордейро повідомив міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець у Facebook.

Він зазначив, що Португалія також поділиться з Україною досвідом управління водними ресурсами, оптимізації дозвільних процедур, а також допоможе із впровадженням кращих довкіллєвих практик.

Стрілець розповів, що на зустрічі обговорили допомогу з удосконаленням законодавства для формування ефективної водної політики.

“Нам цікавий досвід колег і щодо спрощення та діджиталізації дозвільних процедур. Адже вже тривалий час Міндовкілля працює у цьому векторі”, – сказав він.

Кордейро зазначив, що в Португалії частину дозволів скасувли або інтегрували, а решту – повністю перевели в онлайн-формат. Окрім того, значно скоротили строки їх отримання.

Він також розповів як у Португалії організовують діалоги між бізнесом, урядовими організаціями та органами влади для спрощення проведення оцінки впливу на довкілля під час запуску нових бізнес-проєктів. 

“Така практика теж є для нас цікавою”, – наголосив Стрілець.

Він додав, що українських експертів запросили відвідати Португалію для обміну досвідом у впровадженні довкіллєвих реформ, а португальці зможуть побачити наслідки російської агресії для екології.

Нагадаємо, міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець та посол Королівства Іспанії Рікардо Лопес-Аранда Хагу обговорили співпрацю у сфері розвитку “зелених” інвестицій.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, Чехія допоможе Україні у “зеленому” повоєнному відновленні довкілля, зокрема підтримає природні парки, кліматичну політику, реформу системи управління відходами та боротьбу з промисловим забрудненням.

Читайте також
Міндовкілля видало третю ліцензію на управління небезпечними відходами
Міндовкілля видало третю ліцензію на управління небезпечними відходами

4 попередні заяви ЦУВ про отримання ліцензії Міндовкілля залишило без розгляду

Руслан Стрілець увійшов у ТОП-10 найбагатших міністрів України
Руслан Стрілець увійшов у ТОП-10 найбагатших міністрів України

Декларації за 2021 та 2022 рік подали всі 22 члени уряду

Міндовкілля вводить в оману щодо ліцензій на управління небезпечними відходами – PAEW
Міндовкілля вводить в оману щодо ліцензій на управління небезпечними відходами – PAEW

Збирати та приймати небезпечних відходів без ліцензії можуть лише РВВ-виробники та утворювачів відходів