Україна та Іспанія спільно розвиватимуть сферу “зелених” інвестицій shutterstock

Україна та Іспанія спільно розвиватимуть сферу “зелених” інвестицій

Катерина Бєлоусова

Участь України у Севільському процесі допоможе сформувати якісну політику у сфері промислового забруднення

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець та посол Королівства Іспанії Рікардо Лопес-Аранда Хагу обговорил співпрацю у сфері розвитку “зелених” інвестицій.

Також вони обговорили долучення України до роботи в рамках Севільського процесу, повідомляє Міндовкілля у Telegram.

Зазначається, що у 2009 році Іспанія допомогла Україні реалізувати 5 “зелених” інвестиційних проєктів. Це допомогло скоротити викиди парникових газів на близько 800 тонн щороку.

В пресслужбі підкреслили, що Україна та Іспанія домовилися про подальші кроки для налагодження більш тісної співпраці у цій сфері.

“Міндовкілля зацікавлене долучитись до роботи у рамках Севільського процесу. Адже стати частиною Севільського процесу – це фактично вже сьогодні обмінюватися досвідом і передовою практикою щодо імплементації 75 Директиви ЄС, вивчати процедури складання НДТМ та впровадження інтегрованого довкільного дозволу. Фактично наша команда вже почала цей процес, поки що на рівні слухача”, – розповів Стрілець.

В повідомленні пояснили, що участь України у Севільському процесі допоможе сформувати якісну політику у сфері промислового забруднення. А також стимулювати підприємців впроваджувати Найкращі доступні технології та методи управління.

В пресслужбі додали, що країни також обговорили майбутні мистецькі проєкти, які будуть демонструвати світу наслідки для довкілля від терористичних дій росії в Україні.

Нагадаємо, Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів провело перший круглий стіл з представниками громадськості та бізнесу щодо обговорення трьох перекладених довідкових референтних документів з НДТМ (найкращих доступних технологій та методів управління).

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, Україна сподівається отримати допомогу від Франції щодо ядерної безпеки Чорнобильської зони відчуження, зокрема €1 мільйон для усунення нагальних загроз.

Читайте також
Євросоюз офіційно вийшов із Енергетичної Хартії
Євросоюз офіційно вийшов із Енергетичної Хартії

Багато європейських країн вважають, що вона втратила свою актуальність

Європа не готова до подолання кліматичної катастрофи, – Світовий банк
Європа не готова до подолання кліматичної катастрофи, – Світовий банк

Експерти дійшли висновку, що значні кліматичні ризики ЄС вимагають загальносистемної трансформаційної адаптації, яка включає реформування інституцій, законодавчої бази та галузевих стратегій

У Німеччині дозволили продаж біологічного замінника дизеля на заправках
У Німеччині дозволили продаж біологічного замінника дизеля на заправках

HVO100 дозволить скоротити парникові викиди на 90% у порівнянні з традиційним дизельним паливом

Екологічні фонди Європи втрачають мільярди через зниження цін на вуглець
Екологічні фонди Європи втрачають мільярди через зниження цін на вуглець

Зниження призвело до втрати потенційних доходів у розмірі €4,1 млрд