Під Радою мітингував "зелений динозавр": які вимоги висунув. Фото UAnimals

Під Радою мітингував "зелений динозавр": які вимоги висунув. Фото

Олена Яценьо

Так зоозахисники закликали нардепів ухвалити законопроєкт про заборону цирків із тваринами

У середу, 15 грудня, біля будівлі українського парламенту влаштував поодинокий пікет активіст у зеленому костюмі динозавра.

Про акцію під назвою "Допотопний мітинг" повідомили на фейсбук-сторінці організації UAnimals.

Метою зоозахисників було закликати народних депутатів ухвалити законопроєкт № 5409 про заборону цирків із тваринами. Цей проєкт закону було внесено до порядку денного, однак у кінець списку.

"Ми закликаємо Руслана Стефанчука (спікера Верховної Ради. – Ред.) перенести № 5409 у прохідну частину порядку денного і просимо депутатів підтримати важливу ініціативу", – заявили активісти.

На плакатах активіста-"динозавра" організації були такі заклики: "Голосуй 5409, або залишайся в минулому", "Добре, що вимер, бо в цирку змусили б танцювати", "Цирк із тваринами – пережиток кам'яної доби", "57% українців за цирк без тварин. А що у вас, динозаври?".

Як зазначили в UAnimals, згідно з опублікованим дослідженням агенції Kantar, 57% українців підтримують заборону цирків із тваринами, а проти виступають усього 22%.

Як повідомляла ЕкоПолітика, зоозахисники з організації UAnimals попросили українців долучитися до повної заборони цирків із тваринами через сприяння тому, щоб відповідний законопроєкт № 5409 винесли в прохідну частину на голосування.

Нагадаємо також, що Рада директорів державних циркових підприємств України закликала парламент не ухвалювати законопроєкт № 5409 про заборону вистав за участі тварин.

Читайте також
Волонтери закликали допомогти тваринам зі скандального притулку на Київщині
Волонтери закликали допомогти тваринам зі скандального притулку на Київщині

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом жорстокого поводження з тваринами

"Закон на їхньому боці": на Закарпатті з’явилися борди на підтримку прав тварин
"Закон на їхньому боці": на Закарпатті з’явилися борди на підтримку прав тварин

Зоозахисники планують встановити аналогічні борди й в інших областях України