На кондитерській фабриці "АВК" знайшли низку порушень Shutterstock

На кондитерській фабриці "АВК" знайшли низку порушень

Зоряна Бердник

Нині компанія проходить процедуру оцінки впливу на довкілля (ОВД)

У результаті останньої екологічної перевірки кондитерської компанії "АВК" у Дніпрі виявили шість суттєвих порушень за трьома ключовими напрямами: повітря, вода й відходи.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби громадської організації Save Dnipro, у якому дніпровське підприємство звинуватили в лицемірстві, назвавши відомого виробника солодощів "дядею з машини, який пропонує дніпрянам цукерочку".

Своє незадоволення екоактивісти обґрунтовують тим, що підприємство:

  • працювало та здійснювало викиди забруднювальних речовин в атмосферне повітря без відповідного дозволу на це;
  • не забезпечило збирання, очищення та відведення зливових стічних вод;
  • не визначило складу та властивостей відходів, що утворюються під час діяльності підприємства, ступеня їхньої небезпечності для навколишнього природного середовища та здоров'я людини – і не уклало договорів щодо їх утилізації;
  • не забезпечило здійснення розрахунку податкового зобов’язання з екологічного податку тощо.

"Виробничі потужності "АВК" розташовані в одному з найбільш навантажених промислових міст України, повітря якого майже “дзвенить” від забруднення. Працівники підприємства живуть і дихають тим самим повітрям, що й інші дніпряни. І все-таки компанія порушує екологічне законодавство за трьома ключовими напрямами: повітря, вода і відходи!" – висловили своє обурення в організації.

Зазначається, що нині компанія, прагнучи збільшити продуктивність потужності, проходить процедуру оцінки впливу на довкілля (ОВД) і відкрита до зауважень і пропозицій.

Як повідомляла ЕкоПолітика, активісти звинуватили Міндовкілля у видачі ліцензії компанії з порушеннями процедури ОВД. Йдеться про ТОВ "Рокобан", яке розташоване в м. Кам'янське Дніпропетровській області.

Читайте також
Екоактивісти звинуватили Держгеокадастр в дерибані заповідників Дніпропетровщини
Екоактивісти звинуватили Держгеокадастр в дерибані заповідників Дніпропетровщини

В Держгеокадастрі запевнили, що порушень використання та оформлення ділянок не виявлено