Активісти звинуватили Міндовкілля у видачі ліцензії компанії з порушеннями процедури ОВД poglyad.info

Активісти звинуватили Міндовкілля у видачі ліцензії компанії з порушеннями процедури ОВД

Кам’янська міська рада звернулася в ОАСК з позовом до Міндовкілля

Правозахисна організація "Екологія. Право. Людина" стурбована рішенням Міндовкілля щодо видачі ліцензії на провадження господарської діяльності зі здійснення операцій у сфері поводження з небезпечними відходами ТОВ "Рокобан", яке розташоване в м. Кам'янське Дніпропетровській області.

Про це йдеться в заяві активістів на сторінці ЕПЛ у Facebook. Зазначається, що наказ про видачу ліцензії ТОВ "Рокобан" опублікували 19 лютого на сайті Міністерства захисту довкілля України.

У заяві нагадали, що було проаналізовано звіт з ОВД та висновок з ОВД планованої діяльності у м. Кам’янське за зверненням жителів міста. Свої висновки ЕПЛ не раз публікувала на сайті та сторінці в соцмережі.

В організації вважають, що звіт з ОВД цього об’єкта неякісний, зокрема, у ньому бракує вихідних даних для визначення, як вплине шкідливе виробництво на стан атмосферного повітря міста. Тож, зазначають активісти, їх здивував висновок Міндовкілля про допустимість цієї діяльності.

"Кам’янська міська рада звернулася до Окружного адміністративного суду м. Києва з позовом до Міндовкілля для з’ясування законності рішення Міндовкілля про допустимість такої діяльності ТОВ "Рокобан", проте судовий розгляд справи ще не розпочався", – йдеться далі в дописі.

Тільки 18 березня 2021 року суд буде розв'язувати питання долучення до справи як третіх осіб на стороні позивача організації ЕПЛ та ГО "Комфортне місто" з м. Кам’янське.

Нагадаємо, що ТОВ "Рокобан" стало відомим у Кам’янському під кінець 2019 року своїм наміром відкрити біля залізничної станції "Запоріжжя-Кам’янське" завод із переробки хімічно небезпечних відходів.

Раніше ЕкоПолітика писала, що 19 лютого у світі відзначали Всесвітній день захисту морських ссавців. Раніше організація "Екологія. Право. Людина" розповідала про прості способи охорони морських ссавців, яких може дотримуватись кожен незалежно від місцеперебування.

Читайте також
Екоактивісти звинуватили Держгеокадастр в дерибані заповідників Дніпропетровщини
Екоактивісти звинуватили Держгеокадастр в дерибані заповідників Дніпропетровщини

В Держгеокадастрі запевнили, що порушень використання та оформлення ділянок не виявлено