У Кам’янському пластикові пляшки обмінювали на екоторбинки bdzhola.org.ua

У Кам’янському пластикові пляшки обмінювали на екоторбинки

Зоряна Бердник

Увесь зібраний пластик безоплатно спрямували на переробку

Всесвітній день без пластику в Кам’янському відзначили 3-денною екологічною акцією – жителі та гості міста могли безплатно отримати сучасну екоторбинку, віддавши на переробку побутовий пластик.

Організаторами заходу виступили активісти громадської організації "Бджола", йдеться на сайті ГО. Акція тривала протягом 26-28 червня.

Зазначається, що найбільш активних учасників заходу відзначили іменними дипломами.

"Нас вразила активність наших містян. Протягом трьох днів акції ми зібрали понад 10 кілограмі пластику. Враховуючи, що вага однієї плашки становить приблизно 20 грамів, можна уявити той об’єм, що вдалося зібрати. Певною несподіванкою стало те, що містяни охоче готові позбавлятися пластику та докладати зусиль для очищення міста від неекологічних матеріалів", – зазначив активіст ГО "Бджола" Володимир Кремінь.

Протягом усього терміну проведення акції працювали два пункти обміну: на пл. Калнишевського та біля кінотеатру "Мир".

За словами голови Дніпропетровської обласної організації ПП "Бджола" Олександра Лукашова, актуальність заходу посилилась забороною розповсюдження пластикових пакетів, що набирає чинності в Україні з 2022 року.

"Партія "Бджола" та її лідер – мер Кам’янського Андрій Білоусов підтримали ініціативу наших активістів. Можемо припустити. Після заборони пластикових пакетів в торговельних мережах з’явиться екологічна упаковка, проте припускаю, що її вартість може бути вищою за нинішню. Ба більше, перехідний період може ознаменуватись перевищенням попиту над пропозицією. Тому максимально сприяємо містянам в підготовці до нової якості шопінгу", – зазначив він.

Увесь зібраний пластик безоплатно спрямували на одне з підприємств, що спеціалізується на прийомі та переробці вторинної сировини.

Раніше ЕкоПолітика повідомляла, що в Україні проведуть конкурс зі збору пластику. Конкурс проводить команда #ZeroWasteSchoolХерсон за підтримки проєкту ЄС/ПРООН "Удосконалення екологічного моніторингу Чорного моря" (EMBLAS) та у співпраці з Міндовкілля.

Читайте також
Українців закликають відмовитись від штучних квітів у поминальні дні
Українців закликають відмовитись від штучних квітів у поминальні дні

Живі квіти та рослини будуть виглядати ефектніше і, голове, не будуть нести ніякої шкоди довкіллю

Українців закликають відмовитися від штучних квітів на кладовищах: які причини
Українців закликають відмовитися від штучних квітів на кладовищах: які причини

Низка громад вже заборонила штучні квіти на своїх територіях

Харківські екоактивісти самостійно перероблятимуть пластик на нові речі
Харківські екоактивісти самостійно перероблятимуть пластик на нові речі

За підтримки Словенії вдалося придбати подрібнювач пластику та екструдер

В ЄС індустрія переробки пластику опинилася під загрозою
В ЄС індустрія переробки пластику опинилася під загрозою

В ЄС готують новий Регламент щодо упаковки та відходів упаковки, який встановлює вимоги щодо вмісту вторинної сировини та рівня переробки