Названі результати переговорів зі зміни клімату в Бонні mepr.gov.ua

Названі результати переговорів зі зміни клімату в Бонні

Катерина Бєлоусова

Українська делегація провела ряд двосторонніх зустрічей, зокрема для реалізації спільних проєктів зі скорочення викидів парникових газів та адаптації до зміни клімату

У місті Бонн, Німеччина, завершилися двотижневі переговори в рамах Конференції ООН зі зміни клімату, де учасники обговорили підготовку підсумків виконання цілей Паризької угоди та підвищення кліматичних амбіцій.

Також вони обговорили адаптації до неминучих наслідків зміни клімату та фінансової підтримки країн, що розвиваються, повідомляє Міндовкілля.

Делегати Конференції обговорили різні бачення створення документа щодо підготовки підсумків виконання цілей Паризької угоди. Цей звіт стане початком підвищення країнами своїх кліматичних амбіцій при оновленні національно визначених внесків.

“У рамках підвищення кліматичних амбіцій для скорочення викидів парникових газів напрацьовані інформаційні матеріали та позиції країн-учасниць до програми з утримання потепління на рівні 1,5 С”, – зазначили в матеріалі.

Також у Бонні стартували перемовини щодо глобальної адаптації до наслідків зміни клімату, механізмів обрахунку збитків внаслідок зміни клімату, а також необхідну фінансову підтримку країн, що розвиваються. Низка держав заявили про пріоритетність цих напрямків та закликали учасників приділити більше часу цим питанням.

На конференції також окреслили технічні питання щодо розвитку механізмів торгівлі викидами на державному рівні, які будуть обговорювати на кліматичній конференції COP27 в Шарм-ель-Шейху, яка відбудеться в листопаді 2022 року.

Учасники домовилися про розбудову ринкових та неринкових механізмів скорочення викидів парникових газів за статтею 6 Паризької угоди. Ці рішення потребуватимуть міжсесійної роботи, підготовки технічних документів, їх подальше опрацювання та можливість подання сторонами своїх зауважень і пропозицій.

Українська делегація провела ряд двосторонніх зустрічей, зокрема щодо реалізації спільних проєктів зі скорочення викидів парникових газів та адаптації до зміни клімату.

Нагадаємо, кліматичний посол США на зустрічі в Бонні заявив, що війна в Україні не є виправданням залежності від вугілля.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, витрати на боротьбу з кліматичними катастрофами зросли на 800%.

Читайте також
Зміни клімату скоротять глобальні доходи на 20% упродовж 25-ти років, — дослідження
Зміни клімату скоротять глобальні доходи на 20% упродовж 25-ти років, — дослідження

Протягом наступних 25 років зміна клімату призведе до значних економічних втрат у майже всіх країнах світу

У березні зафіксували найвищу середню температуру за всю історію спостережень
У березні зафіксували найвищу середню температуру за всю історію спостережень

Кліматологи закликають терміново зменшувати викид парникових газів у повітря

Зміна клімату може збільшити щорічну загальну інфляцію на 1,18%
Зміна клімату може збільшити щорічну загальну інфляцію на 1,18%

Екстремальна літня спека 2022 року збільшила інфляцію продуктів харчування в Європі приблизно на 0,6%