Названа причина, за якої Абрамовський написав заяву про відставку greendeal

Названа причина, за якої Абрамовський написав заяву про відставку

Людмила Гончаренко

Секретар РНБО зауважив, що Міндовкілля невчасно виконує укази президента

Через незадовільну оцінку роботи Міністерства захисту довкілля з боку РНБО, його очільник Роман Абрамовський вимушений був написати заяву про відставку. 

Про це Абрамовський розповів в ексклюзивному інтерв'ю виданню Greendeal.

У жовтні відбулося засідання РНБО, на якому розглядалось питання виконання указів президента з боку Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України. На цьому заході міністр Міндовкілля доповів, що “стан виконання указів далеко не найгірший”. Проте думка секретаря РНБО Олексія Данілова була протилежною – міністерство невчасно виконує укази президента. 

“Звісно, в мене інша думка щодо цього, оскільки в мене на руках є конкретна аналітика, ми готувалися до цього засідання. Із 83 екозавдань, які знаходяться на контролі РНБО, 22, за їхньою інформацією, ми виконали. Ще як мінімум дев’ять також виконані, але знаходяться в процесі зміни статусу. У сімох завданнях Кабінет міністрів змінив відповідального виконавця, переписав їх на інші міністерства. Ще чотири передбачають не остаточне, а періодичне звітування. Три інших завдання вже (на час засідання – ред.) знаходилися на розгляді в секретаріаті Кабміну. Тож насправді рівень виконання з боку міністерства не такий вже й поганий”, – повідомив Абрамовський.

А втім, міністр зауважив, що РНБО – це не арена для з’ясування технічних речей. 

“РНБО прийняла протокольне рішення про визнання роботи міністерства щодо виконання указів президента неефективною з тим, щоб звернутися до прем’єр-міністра і "розглянути та прийняти необхідні рішення". Я вважаю, що у таких умовах після засідання РНБО я мав прийняти цивілізоване рішення і подати у відставку”, – додав міністр.

Абрамовський наголосив на тому, що є якісь причини тому, що дані, які видає РНБО, відрізняються від тих, що готує міністерство. 

“Щоб не шукати джерело цих причин, правильніше піти з посади. Я не буду оцінювати висновки апарату РНБО”, – резюмував міністр.

Нагадаємо, ЕкоПолітика писала про те, що активісти закликали нардепів не звільняти міністра Абрамовського: вони вважають, що рішення про звільнення міністра — політичне.

Читайте також
Міндовкілля видало третю ліцензію на управління небезпечними відходами
Міндовкілля видало третю ліцензію на управління небезпечними відходами

4 попередні заяви ЦУВ про отримання ліцензії Міндовкілля залишило без розгляду

Руслан Стрілець увійшов у ТОП-10 найбагатших міністрів України
Руслан Стрілець увійшов у ТОП-10 найбагатших міністрів України

Декларації за 2021 та 2022 рік подали всі 22 члени уряду

Міндовкілля вводить в оману щодо ліцензій на управління небезпечними відходами – PAEW
Міндовкілля вводить в оману щодо ліцензій на управління небезпечними відходами – PAEW

Збирати та приймати небезпечних відходів без ліцензії можуть лише РВВ-виробники та утворювачів відходів