На Запоріжжі затримали браконьєрів із червонокнижною рибою Facebook / Бердянський прикордонний загін

На Запоріжжі затримали браконьєрів із червонокнижною рибою

Олекса Франко

Збитки державі становлять 23 тисячі гривень

На березі Утлюцького лиману в районі с. Атманай Якимівського району прикордонники затримали двох браконьєрів, які незаконно виловили понад 30 кг риби.

До їхнього ятеру серед іншої риби потрапила й морська голка, яку занесено до Червоної книги України, повідомляє пресслужба Бердянського прикордонного загону.

Як зазначається, за допомогою ятеру браконьєри також зловили пеленгаса, камбалу-глоса, бичка азовського, атерину та креветку. Загалом незаконний вилов риби завдав державі збитків на 23 тис. гривень.

За порушення правил прикордонного режиму щодо порушників прикордонники склали протоколи за ст. 202 КУпАП. Окрім того, співробітник Державної екологічної інспекції Азовського моря склав два протоколи за ст. 91 КУпАП.

Також за фактом браконьєрства до Національної поліції направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, які підпадають під ст. 249 ККУ "Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом".

Нагадаємо, що на Черкащині затримали браконьєрів-рибалок і вилучили майже тонну свіжовиловленої риби різних видів на понад 1,5 млн гривень.

Раніше ЕкоПолітика писала, що в акваторії Азовського моря щороку фіксують менше риби. Особливо поменшало азовського бичка, якого раніше було донесхочу, а нині він став ледь не справжнім делікатесом.

Читайте також
У Запоріжжі дим з кустарних печей для спалювання гуми отруював повітря
У Запоріжжі дим з кустарних печей для спалювання гуми отруював повітря

Печі працюють без жодного пилогазоочисного обладнання

У містах Запорізької області перевірили радіаційний фон: які показники
У містах Запорізької області перевірили радіаційний фон: які показники

В нормі показник гамма-фону не має перевищувати позначку 20 мікрорентгенів на годину