На Вінниччині чиновника запідозрили в організації лісової схеми на 50 мільйонів гривень facebook.com/DBRKhmelnytskyi

На Вінниччині чиновника запідозрили в організації лісової схеми на 50 мільйонів гривень

Катерина Бєлоусова

Екосистема зазнала негативних антропогенних змін і не зможе відновитися ще довгі роки

Співробітники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру чиновникам з лісової галузі Вінниччини у незаконній видачі дозволів на рубку лісу на 48,6 мільйона гривень.

Зловмисники знищили 7 тисяч дерев на території Могилів-Подільського лісового господарства на площі 14 гектарів, повідомляє Теруправління ДБР у Хмельницькому у Facebook.

В повідомленні підкреслили, що на момент скоєння правопорушення чиновник обіймав посаду т.в.о. першого заступника начальника Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства.

facebook.com/DBRKhmelnytskyi

В ДБР задокументували 5 епізодів незаконної видачі дозволу без процедури оцінки впливу на довкілля.

“Екосистема насаджень, де було зрубано дерева, зазнала негативних антропогенних змін і не може бути відновлена до першочергового стану ще довгі роки”, – йдеться у повідомленні.


Нагадаємо, у Вінницькій області судитимуть 5 чиновників лісової галузі, махінації яких завдали збитків на 87 мільйонів гривень. За 3 роки вони незаконно зрубали близько 13 тисяч дерев різних порід, зокрема й рідкісних, у Крижопільському лісгоспі.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, на Волині депутата Ковельської міської ради Павла Семенюка запідозрили в організації злочинної схеми щодо експорту нелегальної деревини на суму понад 44 мільйони гривень.

Читайте також