На Вінниччині судитимуть чиновників, які нарубали лісу на десятки мільйонів гривень

На Вінниччині судитимуть чиновників, які нарубали лісу на десятки мільйонів гривень

Катерина Бєлоусова

Серед підсудних буде один із заступників начальника Вінницького облуправління лісового та мисливського господарства

У Вінницькій області постануть перед судом 5 чиновників лісової галузі, лісові махінації яких завдали збитків на 87 мільйонів гривень.

За 3 роки вони незаконно зрубали близько 13 тисяч дерев різних порід, зокрема й рідкісних, у Крижопільському лісгоспі, повідомляє Територіальне управління Державного бюро розслідувань у місті Хмельницькому у Facebook.

В пресслужбі зазначили, що до групи зловмисників входили посадовець "Крижопільського лісового господарства", головний лісничий та інженер цього лісгоспу. А також один із заступників начальника Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства та керівник одного з відділів цього управління.

Як відомо, це теруправління ДБР поширює свою діяльність на Вінницьку, Житомирську, Рівненську, Хмельницьку, Чернівецьку області.

Нагадаємо, у жовтні 2022 року на Вінниччині  прокуратура повідомила про підозру 5 посадовцям з керівництва облуправління лісового та мисливського господарства та "Крижопільського лісового господарства" у перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, на Вінниччині Державне бюро розслідувань повідомило про підозру ліснику з Ямпільського лісництва ДП "Жмеринське лісове господарство", за розорання 14 гектарів заповідника. Це була частина плану зі створення приватного мисливського угіддя.

Читайте також