На околицях Львова утворилися стихійні звалища. Фото та відео

На околицях Львова утворилися стихійні звалища. Фото та відео

Олена Яценьо

Влада й профільні органи бездіють, поки місцеві жителі потерпають від навали сміття

На вулиці Вернадського в Сихівському районі Львова чотири місяці тому знову почало формуватися стихійне сміттєзвалище. Нині через невжиття відповідних заходів ситуація тільки погіршилася.

Про загрозливу ситуацію, яка склалася на межі Львова та Давидівської ОТГ, розповів у фейсбуці місцевий житель, громадський та екологічний активіст Олексій Мінтій. Він опублікував у соцмережі фото звалищ і відео, зняте з дрона.

За словами Мінтія, коли він виявив незаконне складування будівельних і побутових відходів на цій території, то звернувся в Держекоінспекцію у Львівській області. Проте заходів реагування не було вжито.

Сихівська районна адміністрація скерувала звернення львів'янина в Давидівську ОТГ.

"На цьому все. Тобто жодного заходу державного контролю немає. Результатом цього є накопичення відходів: якщо раніше була невелика купа відходів, то тепер виникло чотири звалища побутових і будівельних відходів, — зауважив активіст. — Відповідно, це наслідок некомпетентності й бездіяльності державних органів, а саме Львівської ОДА та Держекоінспекції".

Голова громадської організації "Народний антикорупційний контроль" Андрій Степаненко зауважив, що на стовпах встановлено камери спостереження, тож, вочевидь, за незаконними діями стежать, але ніяк не реагують.

Зазначимо, що на території мікрорайону Сихів, поруч із навколишніми селами, уже не вперше виникають незаконні сміттєзвалища.

Раніше ЕкоПолітика писала, що у Дрогобичі Львівської області одного з працівників місцевого комунального підприємства можуть притягнути до відповідальності за утворення стихійного сміттєзвалища на вулиці Гайдамацькій.

Читайте також
Влада Києва рік ігнорує звалище посеред міста – ББЕЗ
Влада Києва рік ігнорує звалище посеред міста – ББЕЗ

Керівництво Подільського району звинуватили у байдужості

Мешканці Дніпра поскаржилися на стихійне звалище біля популярного супермаркету
Мешканці Дніпра поскаржилися на стихійне звалище біля популярного супермаркету

На цій локації стихійні звалища утворюються систематично