Комунальника з Дрогобича підозрюють у забрудненні земель на 3 млн грн Shutterstock

Комунальника з Дрогобича підозрюють у забрудненні земель на 3 млн грн

Місто опинилося у сміттєвій блокаді, внаслідок чого три земельні ділянки були забруднені цинком, міддю, свинцем, кадмієм, нітратами, хлоридами, фосфором

У Дрогобичі одного з працівників місцевого комунального підприємства можуть притягнути до відповідальності за утворення стихійного сміттєзвалища на вулиці Гайдамацькій.

Про це повідомили у прес-службі обласної прокуратури Львівської області.

Як зазначають, йдеться про стихійне сміттєзвалище, яке утворилось у 2018-2019 роках. Тоді місто опинилося у сміттєвій блокаді після того, як мешканці села Брониця заблокували доступ до місцевого полігону. Люди протестували проти його використання, скаржились на занедбані дороги й погіршення екології.

Влада Дрогобича довгий час не могла налагодити повноцінний вивіз відходів, тому перевізники могли скидати його абиде. Стихійне сміттєзвалище на Гайдамацькій постійно збільшувалось в об’ємах і проіснувало більше року.

Тепер правоохоронці розповіли, хто понесе відповідальність за стихійне звалище і забруднене ним довкілля – колишній інженер профільного комунального підприємства Дрогобича.

Найімовірніше, йдеться про КП "Комбінат міського господарства".

"З квітня по листопад 2019 року чоловік, будучи головним інженером комунального підприємства, допустив розміщення твердих побутових відходів на вул. Гайдамацькій. Водночас службовець не вчинив жодних дій, спрямованих на їхнє усунення, чим спричинив забруднення трьох земельних ділянок цинком, міддю, свинцем, кадмієм, нітратами, хлоридами, фосфором. Внаслідок цього довкіллю заподіяно шкоду розміром понад 3 млн грн", – повідомили у прокуратурі.

Як зазначається, колишньому посадовцю оголосили підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.239 (забруднення земель відходами, що створило небезпеку для життя, здоров’я людей та довкілля) ККУ.

Тепер йому загрожує або штраф (від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян), або до 3 років обмеження волі із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на такий же строк.

Раніше ЕкоПолітика повідомляла, що на Харківщині відкрили справу проти чиновниці комунального підприємства. Підозрюють, що її недбалість спричинила забруднення трьох річок.

Читайте також
На Львівщині виявили розлив бурої рідини з неприємним запахом
На Львівщині виявили розлив бурої рідини з неприємним запахом

Екоінспектори також відібрали проби ґрунту для лабораторних досліджень

На Львівщині сільчани заблокували будівництво на фермі. Відео
На Львівщині сільчани заблокували будівництво на фермі. Відео

Люди побоюються, що за 50 метрів від їхніх будинків з'явиться свиноферма або скотобійня

У Львові фабрику повидла переобладнали на артцентр з сонячними панелями
У Львові фабрику повидла переобладнали на артцентр з сонячними панелями

На фабриці облаштували великий паркінг, який накрили сонячними панелями

Понад 90 кав’ярень Львова пропонують знижку на каву у багаторазовому горнятку
Понад 90 кав’ярень Львова пропонують знижку на каву у багаторазовому горнятку

Кожний заклад визначає індивідуально розмір знижки чи інші заохочення для клієнтів