На Одещині впіймали браконьєра на вилові риби в національному парку facebook.com/SouthernBorderUkraine/

На Одещині впіймали браконьєра на вилові риби в національному парку

Олена Яценьо

Зловмисник завдав збитків на 170 тисяч гривень

На території національного природного парку "Тузлівські лимани" в Одеській області правоохоронці затримали браконьєра з величезним уловом морської риби — кефалі.

Своїми діями чоловік завдав рибному господарству України збитків на суму понад 170 тисяч гривень, повідомили 15 вересня в пресслужбі Головного управління Національної поліції регіону.

Правопорушника викрили під час спільного профілактичного рейду працівники водної поліції, рибоохоронного патруля та прикордонники.

od.npu.gov.ua

У Південному регіональному управлінні ДПСУ уточнили, що незаконний промисел чоловік здійснював в акваторії озера Алібей у Татарбунарському районі.

Затриманий виявився 36-річним жителем Білгород-Дністровського району. У нього вилучили човен, дев’ять сіток завдовжки 600 метрів і майже три сотні свіжовиловлених рибин вагою 30 кілограмів.

Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України.

За незаконне зайняття рибним видобувним промислом санкція статті передбачає штраф від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від трьох років.

Окрім того, ще двох браконьєрів спіймали "на гарячому" біля села Покровка. Чоловіки за допомогою креветочних ятерів спіймали 25 кг водних біоресурсів різних порід. Серед них — бичок, чорноморська креветка, морський язик та краби. Такими незаконними діями порушники заподіяли державі шкоду в розмірі 23 тисячі гривень.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, в Одеській області на території нацпарку "Тузлівські лимани" браконьєри підпалили будівлю й закидали мішками протоку, щоб риба не пішла з лиману в море.

Нагадаємо також, що браконьєрів викрили на масовому вилові креветок у Чорноморському заповіднику.

Читайте також
На Сумщині браконьєри жорстоко вбили 8 косуль
На Сумщині браконьєри жорстоко вбили 8 косуль

Полювання в умовах воєнного стану заборонено

На Житомирщині браконьєри жорстоко вбили вагітну лосиху
На Житомирщині браконьєри жорстоко вбили вагітну лосиху

Поліцейських розслідують факт незаконного полювання