У нацпарку на Одещині браконьєри влаштували пожежу і закидали мішками протоку. Фото Ivan Rusev/ Facebook

У нацпарку на Одещині браконьєри влаштували пожежу і закидали мішками протоку. Фото

За словами очевидців, сліди зловмисників вели до місцевого підприємства, яке займається промисловим виловом кефалі в водоймах національного парку, ігноруючи заборони

В Одеській області на території нацпарку "Тузловські лимани" браконьєри підпалили будівлю і закидали мішками протоку, щоб риба не пішла з лиману в море.

Про це повідомив в Facebook науковий співробітник Іван Русєв.

Як повідомляється, сліди зловмисників вели до будівлі рибної фабрики під назвою "Інститут морської аквакультури" (колишній ОК Граніт-2), яка займається промисловим виловом кефалі в водоймах національного парку, незважаючи на всі заборони.

За словами Русєва, браконьєри помстилися адміністрації нацпарку підпалом інспекторського будиночка. Через що загорілася поруч суха трава, плавні, постраждала екосистема. Згоріли також всі речі в будиночку. Адміністрація нацпарку викликала місцеву поліцію.

Також стало відомо, що навесні 2021 року господарі рибної фабрики безкарно насипали в морі споруду з будівельного сміття, порушивши низку законів України.

"Але ніхто так і поніс покарання. Прокуратура схаменулася після того, як були проведені всі роботи і тепер намагається знайти нібито винного водія екскаватора. А от змусити прибрати будівельне сміття і покарати рибну фабрику мільйонними штрафами щось не виходить", – повідомило видання " Культурометр " .

За даними ресурсу, після цієї події рибна фабрика різко змінила назву і власників.

"За даними реєстрів з бенефіціарів вийшов реальний власник – депутат-бізнесмен і забудовник Валентин Могильников", – резюмували в повідомленні.

Раніше ЕкоПолітика повідомляла про те, що на Херсонщині банда "чорних лісорубів" напала на лісничого.

Читайте також
На Сумщині браконьєри жорстоко вбили 8 косуль
На Сумщині браконьєри жорстоко вбили 8 косуль

Полювання в умовах воєнного стану заборонено

На Житомирщині браконьєри жорстоко вбили вагітну лосиху
На Житомирщині браконьєри жорстоко вбили вагітну лосиху

Поліцейських розслідують факт незаконного полювання