В 5 областях Україні браконьєри за тиждень нарибалили на мільйони грн: ТОП порушень shutterstock

В 5 областях Україні браконьєри за тиждень нарибалили на мільйони грн: ТОП порушень

Катерина Бєлоусова

За одного незаконно спійманого рака доведеться заплатити 3332 гривні

У Вінницькій, Полтавській, Дніпропетровській, Миколаївській та Чернігівській областях топ-браконьєри за тиждень завдали збитків на загальну суму понад 1,3 мільйона гривень.

Рибалки використовували човни, сітки, ятері та здійснювали понаднормовий вилов, повідомляє Держрибагентство у Facebook.

“Розпал рибальського сезону порушники правил рибальства розуміють по своєму, сподіваючись, що війна все спише. Та  рибоохоронці Держрибагентства доводять, що на безкарність, омріяну рибними браконьєрами, розраховувати марно”, – йдеться у матеріалі.

Так на Полтавщині рибпатруль разом із поліцією у Ворсклянській затоці Кам'янського водосховища виявив порушника, який 17 сітками з човна незаконно виловив 43 кг риби зі збитками близько 590 тисяч грн.

Чернігівські рибоохоронці разом із поліцією виявили місцевого жителя, який на озері біля с. Сидорівка Комарівської громади за допомогою 4 сіток виловив рибу, завдавши збитків на майже 275 тисяч грн.

Дніпропетровські рибпатрульні викрили рибалок, один з яких на р.Вільнянка, поблизу с.Вільне 6 сітками незаконно упіймав риби зі збитками у понад 90 тисяч грн. Інший порушник також рибалив сітками на Дніпровському водосховищі, біля с.Микільське-на-Дніпрі, чим завдав шкоди рибним запасам на суму понад 57 тис. грн.

На Березанському лимані Миколаївщини рибоохоронці викрили зловмисника, який 3 сітками незаконно порибалив зі збитками у 83 тис. грн. Також під час рейду на узбережжі Чорного моря спільно з працівниками поліції та військовими миколаївські рибпатрульні виявили 3 порушників, які ятерями незаконно добули 19 кг креветки, завдавши збитків на суму понад 61 тисяч грн.

“Не вдалося нажитися порушникам і на Вінничині. Рибпатрульні викрили трьох горе–мисливців на р. Південний Буг біля с. Гранітне, які незаконно виловивши 53 раків, нанесли збитків на понад 176 тис. грн”, – йдеться в повідомленні.

В матеріалі зазначили, що за одного незаконно спійманого рака доведеться сплатити 3332 грн.

“Закликаємо усіх відповідально ставитися до вилову водних біоресурсів, аби не наражатися на неприємні наслідки у разі порушення закону та заради збереження рибних запасів у наших водоймах”, – зазначили в Держрибагентстві.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, в Рівенській та Житомирській областях протягом трьох місяців нерестової заборони браконьєри завдали збитків на загальну суму понад 250 тисяч гривень.

Читайте також
На Сумщині браконьєри жорстоко вбили 8 косуль
На Сумщині браконьєри жорстоко вбили 8 косуль

Полювання в умовах воєнного стану заборонено

На Житомирщині браконьєри жорстоко вбили вагітну лосиху
На Житомирщині браконьєри жорстоко вбили вагітну лосиху

Поліцейських розслідують факт незаконного полювання