Міндовкілля припустилося корупційного "ляпу" під час конкурсного відбору в Карпатський нацпарк shutterstock

Міндовкілля припустилося корупційного "ляпу" під час конкурсного відбору в Карпатський нацпарк

Зоряна Бердник

Під час повторного конкурсу на керівника Карпатського національного природного парку одного з допущених кандидатів не допустили через невідповідність освіти

Комісія з проведення конкурсного відбору керівників підприємств, установ та організацій Міндовкілля припустилася корупційного "ляпу".

Зокрема, конкурсна комісія, очолювана заступником міністра Олександром Краснолуцьким, не допустила до повторного конкурсу на керівника Карпатського національного природного парку Бельмегу І.В., якого спершу допустила до участі в конкурсі. На це у Facebook звернула увагу користувачка соцмережі Марія Іванна.

Так, 27 листопада 2020 року під час засідання постійна комісія для проведення конкурсного відбору керівників підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, після розкриття пакетів документів претендентів на посади керівників вказаних установ природно-заповідного фонду, їх розгляду та перевірки на відповідність вимогам, визначеним Порядком проведення конкурсного відбору керівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки, затвердженим постановою Кабінету міністрів України від 03.09.2008 №777, – вирішила допустити до участі в конкурсному відборі на керівника Карпатського нацпарку громадянина Бельмегу Івана Васильовича.

За результатами конкурсного відбору 23 грудня 2020 року переможця не визначили. "Мабуть, мало занесли", – припускає авторка допису.

У 2021 році проведення конкурсу оголосили повторно. Та цього разу громадянин Бельмега, якого допустили до участі в конкурсному відборі 2020 року, за рішенням конкурсної комісії до конкурсу не допущений – через невідповідність освіти встановленим вимогам.

Як повідомляла ЕкоПолітика, голова ГО "Екологічний патруль" Тетяна Лампіка записала відеозвернення, у якому заявила, що вимагатиме від президента України та міністра Міндовкілля звільнення голови Держекоінспекції. За її інформацією, Андрій Мальований за хабарі призначав регіональних начальників екоінспекції в обхід конкурсу.

Читайте також
Міндовкілля видало третю ліцензію на управління небезпечними відходами
Міндовкілля видало третю ліцензію на управління небезпечними відходами

4 попередні заяви ЦУВ про отримання ліцензії Міндовкілля залишило без розгляду

Руслан Стрілець увійшов у ТОП-10 найбагатших міністрів України
Руслан Стрілець увійшов у ТОП-10 найбагатших міністрів України

Декларації за 2021 та 2022 рік подали всі 22 члени уряду

Міндовкілля вводить в оману щодо ліцензій на управління небезпечними відходами – PAEW
Міндовкілля вводить в оману щодо ліцензій на управління небезпечними відходами – PAEW

Збирати та приймати небезпечних відходів без ліцензії можуть лише РВВ-виробники та утворювачів відходів