Міндовкілля почало працювати над законом про Стратегію низьковуглецевого розвитку України до 2050 року Shutterstock

Міндовкілля почало працювати над законом про Стратегію низьковуглецевого розвитку України до 2050 року

Олекса Франко

Пропозиції щодо проєкту можна надавати до 15 липня 2021 року

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів почало розроблення проєкту рамкового закону "Про Стратегію низьковуглецевого розвитку України на період до 2050 року".

Про це повідомила пресслужба Міндовкілля у вівторок, 22 червня.

Проєкт міститиме курс формування та реалізації державної політики у всіх сферах із метою декарбонізації економіки та досягнення кліматичної нейтральності України до 2060 року, що передбачено Національною економічною стратегією на період до 2030 року.

За інформацією міністерства, стратегія міститиме:

— опис проблем і нормативно-правових актів, що діють у відповідних сферах;

— аналіз поточного стану справ;

— стратегічні цілі та показники їх досягнення;

— завдання, спрямовані на досягнення поставлених цілей, етапи їх виконання, очікувані результати на кожному етапі, з відображенням запланованого темпу досягнення цільових показників та орієнтовного обсягу необхідних фінансових, матеріально-технічних, людських та інших ресурсів;

— порядок проведення моніторингу, оцінки результатів реалізації стратегії та звітування.

До 15 липня 2021 року всіх зацікавлених запросили надавати пропозиції щодо внесення необхідних стратегічних цілей і завдань, спрямованих на їх досягнення, на поштову адресу Міндовкілля: 03035, м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 35 або через е-mail: maister@mepr.gov.ua.

Нагадаємо, що широке обговорення проєкту Національної економічної стратегії до 2030 року стартувало 22 січня і тривало до 10 лютого.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, у Києві 14 липня відбудеться форум "Декарбонізація сталевої індустрії: виклик для України".