Міндовкілля оголосило про початок громадських консультацій щодо НВВ2 shutterstock

Міндовкілля оголосило про початок громадських консультацій щодо НВВ2

Маргарита Шевченко

Дедлайн подачі пропозицій та зауважень — 1 травня 2021 року

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України почало проведення електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту розпорядження Кабінету Міністрів "Про схвалення другого національно визначеного внеску України".

Про це сказано на сайті Міндовкілля (щоб переглянути проєкт НВВ2, доскрольте до кінця сторінки).

Документ розроблено відповідно до:

  • Закону України від 14.07.2016 № 1469-VIII"Про ратифікацію Паризької угоди",
  • розпорядження Кабінету Міністрів України від 7 грудня 2016 № 932 "Про схвалення Концепції реалізації державної політики у сфері зміни клімату на період до 2030 року",
  • розпорядження Кабінету Міністрів України від 6 грудня 2017 № 878 "Про затвердження плану заходів щодо виконання Концепції реалізації державної політики у сфері зміни клімату на період до 2030 року" та підпункту "ж" пункту 1 статті 1 Указу президента України від 8 листопада 2019 № 837 "Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави".

Проєктом розпорядження передбачено схвалення другого Національно-визначеного внеску України до Паризької угоди та подання його до Секретаріату Рамкової конвенції Організації Об’єднаних Націй про зміну клімату з метою виконання міжнародних зобов’язань за Паризькою угодою.

"За результатами проведених електронних консультацій та погодження із заінтересованими центральними органами виконавчої влади буде прийнято рішення про опрацювання наданих пропозицій та зауважень до проєкту розпорядження, врахування їх у проєкті розпорядження чи неврахування з обґрунтуванням причин неврахування пропозицій та зауважень до проєкту розпорядження", — сказано в повідомленні.

Після проведених консультацій проєкт розпорядження з урахуванням пропозицій і зауважень громадян винесуть на розгляд Кабінету міністрів.

Пропозиції та зауваження у письмовій формі можна надсилати на електронну адресу: maister@mepr.gov.ua. Строк подання пропозицій та зауважень протягом місяця з дня оприлюднення (з 1 квітня 2021 року).

За консультаціями з питань щодо проєкту звертатися за телефоном (044) 206-33-24 відділу формування кліматичної політики Департаменту кліматичної політики та збереження озонового шару. Відповідальна особа: Майстер Олена Сергіївна, головний спеціаліст відділу формування кліматичної політикиДепартаменту кліматичної політики та збереження озонового шару.

Зазначається. що звіт про результати електронних консультацій з громадськістю оприлюднять на сайті Мінекоенерго протягом двох тижнів після прийняття рішень.

Як повідомляла ЕкоПолітика, раніше у У Міненерго підтримали законопроєкт про нульовий податок на спалювання біопалива.

Читайте також
В Україні розробили план реалізації оновленого Національно визначеного внеску
В Україні розробили план реалізації оновленого Національно визначеного внеску

Україна має зробити свій внесок до глобальної боротьби зі зміною клімату

Екокомітет Верховної Ради підбив екологічні підсумки року
Екокомітет Верховної Ради підбив екологічні підсумки року

Під час обговорення акцентували на питаннях кліматичної політики та декарбонізації економіки

Стало відомо, коли Мінекології розробить план імплементації НВВ2
Стало відомо, коли Мінекології розробить план імплементації НВВ2

Україна має скоротити викиди парникових газів на 65% від рівня 1990 року до 2030 року

Україна сама залучатиме кошти на "зелену" трансформацію, — Стефанішина
Україна сама залучатиме кошти на "зелену" трансформацію, — Стефанішина

До саміту в Глазго Україна очікувала, що отримає в межах СОР26 певні преференції