"Метінвест" встановив власний рекорд із вкладень в екопроєкти: за 2020 рік інвестиції сягнули $200 млн ЦТС

"Метінвест" встановив власний рекорд із вкладень в екопроєкти: за 2020 рік інвестиції сягнули $200 млн

Нині компанія розробляє 10-річну дорожню карту щодо скорочення викидів CO2

Група "Метінвест" 2020 року встановила свій власний рекорд з інвестицій в екологічні проєкти, вклавши в них понад $200 млн.

Як повідомив генеральний директор компанії Юрій Риженков, група не збирається зупинятися на досягнутому й цього року планують збільшити цю цифру.

Він розповів, що торік компанія завершила основні роботи з масштабної екологічної реконструкції аглофабрики на ММК ім. Ілліча. Будівельні роботи велися останні п'ять років. Сумарні інвестиції в реконструкцію перевищують $160 млн власних коштів.

"Наскільки мені відомо, вже йде процес гармонізації законодавства України з регламентами ЄС з екології та клімату. Україна вже продемонструвала рекордне зниження викидів CO2 в Європі, і ми плануємо і далі рухатися в цьому ж напрямі. Навіть більше, я вірю, що подальші дії щодо впровадження Україною "Європейської зеленої угоди" відкриють українським компаніям доступ до фінансових ресурсів для прискорення модернізації та декарбонізації національних галузей", – заявив також Риженков.

Зокрема, "Метінвест" має намір продовжити інвестувати в екологічні проєкти зі зниження вуглецевого сліду цього року. Нині компанія розробляє 10-річну дорожню карту щодо скорочення викидів CO2.

"Є глобальний тренд і спільне бажання зробити економіку вуглецево-нейтральною, і металургійна галузь відіграє тут ключову роль. Однак, щоб досягти нульового показника до 2050 року, Україні та її компаніям знадобиться величезна фінансова допомога", – наголосив гендиректор "Метінвесту".

Нагадаємо, що за підсумками 2020 року група "Метінвест" заявила про 8 млрд грн вкладень в екологію Кривого Рогу. Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, також компанія заявила, що за п’ять років спрямувала в екологічну модернізацію двох розташованих у Маріуполі металургійних комбінатів – імені Ілліча та "Азовсталі" – 8,84 млрд грн.

Читайте також
Стратегія зеленого переходу "Метінвесту" залишається незмінною – гендиректор
Стратегія зеленого переходу "Метінвесту" залишається незмінною – гендиректор

Для металургійних заводів розробляють проєкти зі значного скорочення викидів вуглецю

У Кривому Розі комбінат установив новий потужний димосос, що очищає повітря
У Кривому Розі комбінат установив новий потужний димосос, що очищає повітря

За годину роботи він здатен видалити до 137 тисяч кубічних метрів неочищеного повітря

У Кривому Розі на комбінаті встановили гідроциклон, який очищає повітря
У Кривому Розі на комбінаті встановили гідроциклон, який очищає повітря

Обладнання дає змогу досягти високого ступеня очищення повітря на робочих місцях