Metinvest Trametal потрапив до престижного рейтингу від Financial Times "Метінвест"

Metinvest Trametal потрапив до престижного рейтингу від Financial Times

Маргарита Шевченко

Компанія за 2014-2019 роки скоротила основні викиди парникових газів на 6,8%

Італійський прокатний завод Metinvest Trametal (група "Метінвест") увійшов до списку кліматичних лідерів Європи за версією Financial Times у 2021 році.

Про це сказано на сайті компанії. Зазначається, що у рейтингу представлено 300 компаній, що досягли найбільшого зниження викидів парникових газів у 2014-2019 роках. Metinvest Trametal за зазначений період скоротила основні викиди ПГ на 6,8%.

Разом із дослідницькою компанією Statista газета Financial Times проаналізувала дані про викиди парникових газів 4 тисяч європейських компаній за шість років. Питомі викиди вуглекислого газу визначаються як відношення викидів СО2 в тоннах на один мільйон євро виручки. У рейтингу брали участь всі компанії зі штаб-квартирою в одній із 33 європейських країн і виручкою не менше 40 млн євро або GBP 36 млн у 2019 році.

"Занесення Metinvest Trametal до першого рейтингу Europe's Climate Leaders від Financial Times – важлива подія для Групи. У рамках нашої масштабної програми ESG ми шукаємо шляхи для подальшого покращення екологічних показників нашого виробництва. За останнє десятиліття ми скоротили валові викиди в атмосферу на понад 30%. Крім того, незважаючи на складні умови в 2020 році, ми спрямували рекордну для компанії суму в 450 мільйонів доларів США на екологічні проєкти", — заявив генеральний директор Групи Метінвест Юрій Риженков.

Глава Metinvest Europe Роберто Ре зазначив:

"Для нас велика честь дістати визнання як один із Europe's Climate Leaders від таких авторитетних експертних видань, як Financial Times і Statista. Протягом багатьох років ми робили все, щоб знизити наш вуглецевий слід і прагнемо й надалі розвивати це досягнення. Такі показники, як питомі викиди парникових газів, що використані в цьому дослідженні, допомагають нам ефективніше зменшувати вплив на довкілля".

Як повідомляла ЕкоПолітика, на початку квітня група "Метінвест" поліпшила свій рейтинг у галузі екології, соціальної політики та корпоративного управління (ESG).

Читайте також
Стратегія зеленого переходу "Метінвесту" залишається незмінною – гендиректор
Стратегія зеленого переходу "Метінвесту" залишається незмінною – гендиректор

Для металургійних заводів розробляють проєкти зі значного скорочення викидів вуглецю

У Кривому Розі комбінат установив новий потужний димосос, що очищає повітря
У Кривому Розі комбінат установив новий потужний димосос, що очищає повітря

За годину роботи він здатен видалити до 137 тисяч кубічних метрів неочищеного повітря

У Кривому Розі на комбінаті встановили гідроциклон, який очищає повітря
У Кривому Розі на комбінаті встановили гідроциклон, який очищає повітря

Обладнання дає змогу досягти високого ступеня очищення повітря на робочих місцях