Майже 600 підприємств Дніпра зобов'язали встановити станції моніторингу повітря та води shutterstock

Майже 600 підприємств Дніпра зобов'язали встановити станції моніторингу повітря та води

Зоряна Бердник

Спеціальні пункти моніторингу повітря та води повинні з'явитися до кінця 2021 року

У Дніпрі 598 підприємств, установ і організацій, діяльність яких призводить чи може призвести до погіршення стану атмосферного повітря, поверхневих або підземних вод, мають встановити станції моніторингу шкідливих викидів в атмосферне повітря і за станом стічних вод.

Таке рішення ухвалили депутати Дніпровської міської ради під час 8-ї сесії, повідомляє пресслужба ДМР.

Спеціальні пункти моніторингу повітря та води зобов'язані встановити на межі санітарно-захисних зон і в каналізаційні мережі міста відповідно до кінця 2021 року.

Підприємства зі списку повинні укласти договір із комунальними підприємствами "Екополіс" (на встановлення станцій моніторингу викидів в атмосферне повітря) та "Дніпроводоканал" (на встановлення станцій моніторингу стічних вод).

"Станції моніторингу приєднають до електричних мереж і системи ситуаційного відеоспостереження міста. У разі порушення термінів або відмови встановлення таких станцій комунальне підприємство "Дніпроводоканал" матиме право від'єднувати підприємства від мереж водовідведення", — йдеться в рішенні.

Контроль за виконанням рішення поклали на заступника міського голови Михайла Лисенка.

Зазначимо, що в перелік компаній і підприємств, яким необхідно встановити станції моніторингу шкідливих викидів в атмосферне повітря і за станом стічних вод, потрапили такі: "ДТЕК Дніпроенерго", "Інтерпайп НТЗ", "Днепрсталь", "Дніпропетровський металургійний завод", "Ощадбанк", "Потоки", "Дніпроважмаш", "Укрзалізниця", "Аякс Дніпро", "Укрметпром", Дніпропетровський олієекстракційний завод, Дніпровський завод будівельних матеріалів", "Поліфарб Україна", "Дніпропрес сталь", Дніпропетровський стрілочний завод, "Катеринославхліб", Південний машинобудівний завод, "ЗМК Укрсталь Дніпро" та інші.

Нагадаємо, що повітря Кривого Рогу забруднили понад пів сотні шкідливих речовин.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, на Січеславській Набережній у Дніпрі встановили три нових підземних контейнери для збору сміття.

Читайте також
Екоактивісти звинуватили Держгеокадастр в дерибані заповідників Дніпропетровщини
Екоактивісти звинуватили Держгеокадастр в дерибані заповідників Дніпропетровщини

В Держгеокадастрі запевнили, що порушень використання та оформлення ділянок не виявлено