На Дніпропетровщині викрили злочинців, які вирубали дерев на 2 мільйони гривень shutterstock

На Дніпропетровщині викрили злочинців, які вирубали дерев на 2 мільйони гривень

Катерина Бєлоусова

Всім п’ятьом фігурантам повідомили про підозру

У Дніпропетровській області поліція викрила злочину групу з 5 осіб, які у Новомосковському районі вирубали та продали деревини на майже 1,9 мільйона гривень.

Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк до семи років, повідомляє пресслужба національної поліції у Дніпропетровській області.

Поліцейські встановили, що 48-річний лідер групи запропонував місцевим жителям віком від 30 до 48 років організувати незаконну вирубку лісових насаджень на території Новомосковського району.

Зазначається, що правоохоронці провели 16 обшуків у помешканнях, автомобілях та на складах зберігання деревини. Під час обшуків вони вилучили службову документацію, чорнові записи, гроші, мобільні телефони та автомобілі, пістолети, рушниці та карабін. А також бензопили та спиляну деревину, яку зловмисники не встигли реалізувати.

“Всім п’ятьом фігурантам повідомили про підозру за шістьма епізодами злочинної діяльності із загальним збитком – 1 млн 879 тисяч гривень. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою”, – розповіли в пресслужбі.

Нагадаємо, екоінспектори розрахували понад 10,8 мільйона гривень збитків у Дніпропетровській області за порубку 1819 дерев у полезахисній лісосмузі на території Новопільської сільської ради Криворізького району.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, детективи Державного бюро розслідувань викрили на Прикарпатті організовану злочинну групу з посадовців лісової галузі та лісівників, які у національному природному парку "Гуцульщина" зрубали дерев на понад 2,2 мільйона гривень.

Читайте також
Екоактивісти звинуватили Держгеокадастр в дерибані заповідників Дніпропетровщини
Екоактивісти звинуватили Держгеокадастр в дерибані заповідників Дніпропетровщини

В Держгеокадастрі запевнили, що порушень використання та оформлення ділянок не виявлено

У Дніпрі "ЕкоПатруль" збирає допомогу для харків’ян: що просять принести
У Дніпрі "ЕкоПатруль" збирає допомогу для харків’ян: що просять принести

Наразі, формують відправлення і закликають всіх охочих приєднуватися