Купи сміття Приватбанку знайшли на березі річки у Кропивницькому gre4ka.info

Купи сміття Приватбанку знайшли на березі річки у Кропивницькому

Яким чином сміття опинилось біля річки, у банку пояснити не можуть

У Кропивницькому поблизу вулиць Олександрійської і Покровської на березі Інгулу виявили стихійне звалище зі сміттям Приватбанку.

Про це повідомило видання gre4ka.info.

Як зазначається, серед іншого є цілі і фрагменти 24 банківських карт, десятки пломб двох видів, десятки резинок для грошей. Також виявили картку з особистими даними і фото власниці.

У прес-службі банку пояснили, що у них заключений договір на вивіз відходів із компанією "Екостайл". При цьому, як сміття опинилось на березі річки, в установі пояснити не можуть.

Також стало відомо, що компанія "Екостайл" надає ПриватБанку послуги з вивезення відходів за десятьма адресами, однак чи покриває договір всі відділення банку – поки що невідомо.

"Стихійні звалища у Кропивницькому – кричуща проблема, і компанія "Екостайл" за власний рахунок прибирає кілька десятків таких смітників щодня. Спільно з еко-активістами "Екостайл" долучається до міських суботників і допомагає вивозити відходи з лісосмуг і берегів річок. Влітку проблема утворення незаконних звалищ особливо гостра - будівельне сміття, зелень і гілля… Ці види відходів заборонено викидати в контейнери для побутових відходів, але їх звалюють поряд. Є локації, де прибраний вранці майданчик вже до обіду того ж дня знову перетворюється на сміттєзвалище. Проблема потребує глобального вирішення на рівні законодавчої і виконавчої влади" – розповіла речниця компанії Неля Желамська.

Раніше ЕкоПолітика повідомляла, що у Херсоні під час акції до Міжнародного дня Дніпра водолази дістали з дна річки 400 кг побутових відходів.

 

Читайте також
На Кіровоградщині запустили Офіс декарбонізації та енергоефективності
На Кіровоградщині запустили Офіс декарбонізації та енергоефективності

Енергоефективність та декарбонізація – драйвери відбудови та сталого розвитку громад