Керівника одного з офісів “Лісів України” запідозрили у розтраті 15 млн гривень shutterstock

Керівника одного з офісів “Лісів України” запідозрили у розтраті 15 млн гривень

Катерина Бєлоусова

На майно чиновника накладено арешт

На Волині повідомили про підозру колишньому директору одного з державних лісогосподарських підприємств, який також є депутатом міської ради, щодо розтрати понад 15 мільйонів гривень у 2019-2021 роках.

Наразі він обіймає посаду директора одного з регіональних лісових офісів держпідприємства "Ліси України", повідомляє Офіс генерального прокурора.

Зазначається, що про підозру також повідомили головному бухгалтеру підприємства. 

“Він [ексдиректор] безпідставно перераховував кошти з банківського рахунку лісгоспу на користь суб’єктів господарювання за нібито надані послуги з ремонту транспорту, автоперевезень, навантаження лісопродукції тощо. Слідство встановило, що фактично вони не надавалися”, – йдеться у повідомленні.

Як відомо, частина 5 статті 191 Кримінального кодексу України, за якою оголошено підозру, передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

“Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу та відсторонення від посади. На майно чоловіка накладено арешт”, – розповіли у пресслужбі.

Нагадаємо, на Волині депутата Ковельської міської ради Павла Семенюка запідозрили в організації злочинної схеми щодо експорту нелегальної деревини на суму понад 44 мільйони гривень.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, на Львівщині керівництво філії держпідприємства "Ліси України" організувало підпільний дата-центр з майнінгу криптовалют у службових приміщеннях "Рава-Руське лісове господарство". Збитки сягнули понад 1,5 мільйона гривень, а фігуранти заробили щонайменше 4 мільйони гривень.

Читайте також
Львівській чиновниці Олександрі Сладковій обрали запобіжний захід: деталі справи
Львівській чиновниці Олександрі Сладковій обрали запобіжний захід: деталі справи

Олександра Сладкова протягом 2019-2023 років очолювала управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради

На Закарпатті судитимуть підприємця, який привласнив 3 млн грн з лісових програм
На Закарпатті судитимуть підприємця, який привласнив 3 млн грн з лісових програм

Йому загрожує до 12 років позбавлення волі та конфіскація майна

Заступницю Садового викрили на відмиванні коштів на очистці озера – ЗМІ
Заступницю Садового викрили на відмиванні коштів на очистці озера – ЗМІ

Олександра Сладкова протягом 2019-2023 років очолювала управління екології та природних ресурсів