Глобальний екологічний Фонд допоможе Україні відновити природу shutterstock

Глобальний екологічний Фонд допоможе Україні відновити природу

Катерина Бєлоусова

Попри війну Україна продовжує спільно з GEF не просто реалізовувати довкіллєві проєкти, а й розширювати їхні можливості

Секретаріат Global Environment Facility (GEF) розгляне можливість співпраці з Україною у сфері повоєнного відновлення довкілля, водної політики, хімічної безпеки та забруднення повітря.

Посилення співпраці у спільних з Фондом довкіллєвих проєктах обговорили міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець та генеральний директор GEF Карлос Мануель Родрігес, повідомляє Стрілець у Facebook.

Він розповів, що Глобальний екологічний Фонд є найбільшим у світі донором у сфері захисту та відновлення природи. За останні 30 років Фонд надав понад $22 мільярди грантів та змішаного фінансування природоохоронних проєктів у різних країнах.

Зустріч відбулася під час Конференції ООН з біорізноманіття COP15 у Монреалі.

“Україна як кандидат у члени ЄС вже сьогодні активно готується до повоєнного відновлення та формує для цього законодавче підґрунтя за вимогами ЄС, аби потім не втрачати час та розпочати роботу в перші дні після завершення бойових дій”, – зазначив Стрілець.

Він також додав, що Родрігес уважно стежить за новинами про війну в Україні й вдячний країні, що попри усі труднощі Україна продовжує спільно з GEF не просто реалізовувати довкіллєві проєкти, а й розширювати їхні можливості.

Нагадаємо, замміністра захисту довкілля та природних ресурсів з питань євроінтеграції Світлана Гринчук заявила, що через російську агресію зростає забруднення, яке негативно вплине на довкілля всього Європейського континенту.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, замміністра захисту довкілля та природних ресурсів Євгеній Федоренко заявив, що за 8 місяців повномасштабного вторгнення росія завдала довкіллю Україні понад €37 мільярдів збитків.

Читайте також
Скільки екологів за освітою у 2022-2023 роках випустила Україна: МОН оприлюднило статистику
Скільки екологів за освітою у 2022-2023 роках випустила Україна: МОН оприлюднило статистику

Яку кількість фахівців довкіллєвих спеціальностей щороку готують українські ЗВО

Екологічна прокуратура України за три роки викрила понад сотню злочинних груп
Екологічна прокуратура України за три роки викрила понад сотню злочинних груп

Було викрито 101 організоване злочинне угруповання

У росії заражена ураном вода потрапила до річки Тобол
У росії заражена ураном вода потрапила до річки Тобол

Повінь змила в річку Тобол радіоактивний бруд