Екскерівника лісгоспу на Вінниччині звинуватили в організації нелегальної вирубки 10 тисяч дерев shutterstock

Екскерівника лісгоспу на Вінниччині звинуватили в організації нелегальної вирубки 10 тисяч дерев

Катерина Бєлоусова

Йому загрожує до 10 років позбавлення волі

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру одному з колишніх керівників Могилів-Подільського лісгоспу на Вінниччині, який незаконно підписав документи на вирубку понад 10 тисяч дерев.

Він видав 6 лісорубних квитків для проведення санітарних та суцільних рубок, хоча знав, що лісгосп не мав офіційних підстав для цього, повідомляє пресслужба ДБР.

Зазначається, що дерева знищили на 17 гектарах території чотирьох лісництв. Збитки від такої діяльності сягнули 58,5 мільйона гривень.

У повідомленні підкреслили, що фігуранта підозрюють в умисному вчинені дій, які виходять за межі його повноважень, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365 КК України). Йому загрожує до 10 років позбавлення волі. 

“Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Також вживатимуться дії щодо відшкодування державі завданих збитків. Чоловік звільнений із займаної посади”, – розповіли у пресслужбі.

Зазначається, що наразі триває досудове розслідування, а в ДБР встановлюють усі обставини та мотиви порушення, а також особи інших причетних.

У пресслужбі додали, що у серпні 2023 року за цим фактом повідомили про підозру одному із начальників відділу Центрально-західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства, який причетний до видачі лісорубних квитків всупереч законодавству.

Нагадаємо, на Вінниччині колишньому директору ДП "Могилів-Подільське лісове господарство" повідомили про підозру у сприянні вирубці 7 тисяч дерев на  площі 14 гектарів.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, співробітники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру чиновникам з лісової галузі Вінниччини у незаконній видачі дозволів на рубку лісу на 48,6 мільйона гривень у Могилів-Подільському лісгоспі.

Читайте також
У Запоріжжі прокурори стягнули з лісництва майже 8 млн грн збитків
У Запоріжжі прокурори стягнули з лісництва майже 8 млн грн збитків

На території лісництва було незаконно вирублено понад 1,1 тис. дерев

На Київщині засудили трьох чоловіків за вирубку дерев на суму понад 1,2 млн грн
На Київщині засудили трьох чоловіків за вирубку дерев на суму понад 1,2 млн грн

Наразі прокуратурою вживаються заходи щодо стягнення завданої шкоди

В Чорнобильському заповіднику незаконно зрубали лісу на 17 залізничних вагонів
В Чорнобильському заповіднику незаконно зрубали лісу на 17 залізничних вагонів

Збитки від незаконних рубок можуть сягати близько одного мільярда грн за рік