Колишнього директора лісгоспу викрили у масштабній злочинній схемі вирубки лісу shutterstock

Колишнього директора лісгоспу викрили у масштабній злочинній схемі вирубки лісу

Катерина Бєлоусова

Зловмиснику загрожує до 10 років позбавлення волі

На Вінниччині колишньому директору ДП "Могилів-Подільське лісове господарство" повідомили про підозру у сприянні вирубці 7 тисяч дерев на  площі 14 гектарів.

Слідство задокументувало 5 епізодів протиправної діяльності посадовців, яка спричинила шкоду на суму близько 50 мільйонів гривень, повідомляє Вінницька обласна прокуратура.

Зазначається, що колишньому директору повідомлено про підозру у перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 1 ст. 28, ч. 3 ст. 365 КК України). Санкції статті передбачають покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

За даними слідства, у 2020 році посадовець всупереч вимогам чинного законодавства надав дозволи на проведення незаконних рубок дерев. 

В повідомленні підкреслили, що ексдиректор співпрацював з виконувачем  обов’язків першого заступника начальника Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства, який також є підозрюваним у кримінальному провадженні. 

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, на Івано-Франківщині судитимуть 5 працівників держпідприємства "Кутське лісове господарство" за незаконну вирубку дерев у національному природному парку "Гуцульщина", що за попередніми підрахунками завдало 100 млн грн збитків.

Читайте також