На Дніпропетровщині екоінспектори перевірять декілька сіл через близькість з "Арселором" Liga.net

На Дніпропетровщині екоінспектори перевірять декілька сіл через близькість з "Арселором"

Олена Яценьо

Об’єктом перевірки визначено дотримання законодавства Гречаноподівською ОТГ

Фахівці Офісу Державної екологічної інспекції (ДЕІ) у Кривому Розі, що на Дніпропетровщині, розпочали позапланову перевірку Гречаноподівської ОТГ на підставі колективного звернення мешканців села Свистунове.

Звернення було передане під час особистого прийому громадян у Кривому Розі, розповів голова ДЕІ України Андрій Мальований на своїй сторінці у Facebook.

"Територія населених пунктів Гречаноподівської ОТГ розташована в зоні фактичного та потенційного впливу промислових об’єктів ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг". Це наявні відвали та місця видалення відходів, а також території, де планується будівництво нового хвостосховища "ІІІ карта", — зазначив Мальований.

Він нагадав, що за результатами перевірок Держекоінспекції в березні-квітні 2021 року підприємству було надано припис щодо недопущення проведення будівельних робіт на цьому об’єкті, а також нараховано збитки за незаконне пошкодження та знищення зелених насаджень.

За словами чиновника, у фокусі уваги інспекторів будуть питання реалізації заходів місцевої екологічної програми, поводження з твердими побутовими відходами, охорони та раціонального використання земель. Мальований наголосив, що об’єктом перевірки визначено дотримання законодавства самим органом місцевого самоврядування під час реалізації делегованих повноважень в екологічній сфері.

Як писала ЕкоПолітика, у Харківській області звільнили голову регіонального управління Державної екологічної інспекції Євгена Оберемка.

Читайте також
Екоактивісти звинуватили Держгеокадастр в дерибані заповідників Дніпропетровщини
Екоактивісти звинуватили Держгеокадастр в дерибані заповідників Дніпропетровщини

В Держгеокадастрі запевнили, що порушень використання та оформлення ділянок не виявлено

У Дніпрі "ЕкоПатруль" збирає допомогу для харків’ян: що просять принести
У Дніпрі "ЕкоПатруль" збирає допомогу для харків’ян: що просять принести

Наразі, формують відправлення і закликають всіх охочих приєднуватися