Головного екоінспектора Харківщини вже вдруге звільнили з посади Kharkiv Today

Головного екоінспектора Харківщини вже вдруге звільнили з посади

Олена Яценьо

На нього поскаржилися

У Харківській області звільнили голову регіонального управління Державної екологічної інспекції Євгена Оберемка.

Перед звільненням він подав декларацію. Документ з'явився на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції у вівторок, 3 серпня, повідомляє Kharkiv Today.

Нагадаємо, що в червні депутати Харківської обласної ради висловили недовіру керівнику екологічної інспекції в регіоні Євгенові Оберемку. На сесії ХОДА вони схвалили звернення до голови Держекоінспекції України Андрія Мальованого, у якому йшлося про незадовільну роботу голови ДЕІ на Харківщині та ініціювання розгляду питання про невідповідність обійманій посаді.

Зазначимо, що Євген Оберемок обіймав посаду очільника харківської екоінспекції двічі. Уперше його звільнили з цієї посади у грудні 2019 року. Відомо, що призначили його 26 жовтня 2018 року. До цього Оберемок був начальником Держгеокадастру в Харківській області.

Декларація Євгена Оберемка перед другим звільненням з посади начальника Держекоінспекції у Харківській області охоплює період із 1 січня до 2 серпня 2021 року.

Згідно з документом, Оберемок разом із дружиною мають право безплатно користуватися чужою квартирою в Харкові площею 45,6 кв. м, також у нього є право користуватися будинком батька в Люботині площею 77,2 кв. м. У дружини Оберемка є квартира у Коропові (Зміївський район) площею 74,1 кв. м і майже 8 соток землі у цьому ж населеному пункті, також є ще 12 соток землі у Зміївському районі. Дружина володіє ще нежитловим приміщенням у Харкові площею 98,9 кв. м.

У декларації зазначено, що начальник Держекоінспекції в Харківській області має право користуватися автомобілем Toyota Land Cruiser 150 2018 року випуску, який належить його батькові.

Євген Оберемок відзвітував: із початку року отримав понад 205 тисяч гривень зарплати, готівкою він зберігає 10 тисяч доларів. Дружина не надала інформації про доходи від заняття підприємницькою діяльністю, у неї є 10 тисяч доларів і 170 тисяч гривень готівкою.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, голову Держекоінспекції Андрій Мальованого викликали "на килим" до Зеленського та РНБО.

Читайте також
Стратегія реформування екологічного контролю: чи запрацює в Україні європейська модель державного нагляду
Стратегія реформування екологічного контролю: чи запрацює в Україні європейська модель державного нагляду

Міндовкілля оголосило пріоритетом на 2024 рік реформу державного екологічного контролю

В ДЕІ розпочали обговорення проєкту Стратегії реформування екоконтролю
В ДЕІ розпочали обговорення проєкту Стратегії реформування екоконтролю

Законопроєкт №3091 “Про державний екологічний контроль” очікує на друге читання з 2021 року

Держекоінспекція Львівщини втратила частину даних через кібератаку
Держекоінспекція Львівщини втратила частину даних через кібератаку

Українців закликали продублювати всю надіслану кореспонденцію за 20-28 січня

Реформа Держекоінспекції – один із пріоритетів на 2024 рік – Стрілець
Реформа Держекоінспекції – один із пріоритетів на 2024 рік – Стрілець

Для роботи оновленої Держекоінспекції потрібно 8000 спеціалістів