Який вигляд може мати новий екопарк у Києві: активісти презентували концепцію міського парку

Який вигляд може мати новий екопарк у Києві: активісти презентували концепцію міського парку

Концепцію парку візуалізували

Громадська організація "Екопарк Осокорки" презентувала концепцію міського парку як частини екопарку, який відділяв би житлові масиви Осокорків від заповідних територій у Києві.

Концепцію створили у співпраці з фахівцями з питань екології, урбаністики, містобудування та ландшафтного дизайну, повідомляє пресслужба ГО.

Як зазначають в організації, створений публічний простір виконував би роль буфера між житловими масивами та природно-заповідними територіями – своєрідної захисної території, яка перебирала б на себе основне антропогенне навантаження.

"Найдоцільніше на такій буферній ділянці навколо озера Небреж облаштувати міський парк", – йдеться в повідомленні.

Зауважимо, що поблизу озер Тягле та Небреж на Осокорках планували звести ЖК "Патріотика на озерах" – у сумі це 43 будинки заввишки від 24 поверхів.

Екоактивісти наголосили, що кияни, а жителі щільно забудованого Дарницького району й поготів, конче потребують якісно облаштованої зони для рекреації.

"Щільність і кількість населення у районі нині вже така, що міський парк на Осокорках – це не забаганка, а життєва необхідність, якщо йдеться про збереження якісного рівня життя в місті. Кияни південного Лівобережжя повинні мати можливість і фізично відпочити, і психологічно розвантажитись, і мати змогу в літній період перепочити від задухлої спеки, яка охоплює бетонно-асфальтну щільну забудову поряд", – переконані в організації.

Наголошується, що міський парк має бути неодмінно в зоні простої доступності для містян. Це означає, що тисячі людей, які живуть у прилеглих районах, повинні мати можливість дістатися парку без використання громадського і приватного транспорту. А місцерозташування станцій метро поблизу дасть можливість у зручний спосіб відвідувати парк і решті киян і гостей міста. Окрім того, створення простору на півдні від вулиці Колекторної та міського парку поблизу житлового масиву зупинить подальше навантаження на транспортну інфраструктуру району.

Частину колектора, що виходить на поверхню, мають намір перетворити на "Дощовий парк", який являтиме собою систему очищення води. Ще на території парку пропонують встановити вежі для спостереження за птахами (бьордвотчінгу).

Громадська організація створила візуалізацію разом з архітектурно-ландшафтною студією "Земля".

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, у Києві встановлять гігантську скульптуру кита з переробленого пластику.

Теги: ,
Читайте також
Київ другий рік поспіль увійшов у ТОП-30 столиць миру з найбільш чистим повітрям
Київ другий рік поспіль увійшов у ТОП-30 столиць миру з найбільш чистим повітрям

Стан повітря покращився завдяки зменшенню кількості підприємств-забруднювачів та автомобілів на дорогах

У Києві якість повітря погіршилася до шкідливого рівня у 10 районах: адреси
У Києві якість повітря погіршилася до шкідливого рівня у 10 районах: адреси

Найгірший індекс якості повітря CAQI 94 зафіксували на вулиці Архітектора Вербицького

У Києві висадили 64 тисячі дерев з початку року
У Києві висадили 64 тисячі дерев з початку року

У місті знаходиться 31 тисяча гектарів лісу