До мера Харкова звернулися з приводу варварського вирубування дерев у місті

До мера Харкова звернулися з приводу варварського вирубування дерев у місті

Валентина Гембарська

Екоактивіст вимагає від влади міста відзвітувати по 5 пунктах

Голова ГО "Харківська обласна організація українського товариства охорони природи" Артем Приходько висловив занепокоєність директору КП "Харківзеленбуд" щодо обрізання дерев під стовбур. Також він звернувся до мера Харкова Ігоря Терехова з вимогами припинити варварське кронування дерев у місті.

Про це екоактивіст написав на своїй сторінці у Facebook.

Приходько під час участі у конференції з відбудови Харкова "Влада+Громада" озвучив 5 вимог, які включив в петицію до мера міста Харкова:

  1. Забезпечити дотримання вимог чинного законодавства у сфері поводження з зеленими насадженнями на території м. Харкова, заборонити знищення, зокрема через "топінг", зелені насадження у м. Харкові, здійснювати відповідні заходи по утриманню зелених насаджень згідно з Правилами та чинним законодавством України.
  2. Організувати та забезпечити роботу комунальних підприємств територіальної громади міста Харкова, до повноважень яких належить утримання зелених насаджень міста Харкова – відповідно до чинного законодавства України.
  3. Забезпечити функціонування веб-сторінки КП "Харківзеленбуд" на якій, з метою реалізації права кожного на доступ до публічної інформації, забезпечення прозорості та відкритості розміщуваної інформації, – розмістити та розміщувати інформацію про діяльність підприємства, а саме: Статуту підприємства, оприлюднення Реєстру зелених насаджень міста, матеріалів інвентаризації зелених насаджень міста, планів роботи підприємства, звітів про виконані роботи та використання направлених коштів, що виділяються підприємству з бюджету територіальної громади міста Харкова.
  4. З метою ведення обліку зелених насаджень, обліку об'єктів зеленого господарства нашого міста – забезпечити ведення цього Реєстру відповідно до вимог Правил стосовно забезпечення складення та ведення Реєстру
  5. Публічно перед громадою міста – здійснювати щорічне звітування про проведені заходи щодо догляду і охорони зелених насаджень та їх збільшенню в межах Харківської міської ради.

Як повідомляла ЕкоПолітика, у березні у Харкові на набережній повністю обрізали крони 18 з 19 дерев, перетворивши їх на стовбури.

Читайте також
Переселенка з Маріуполя долучилася до прибирання пляжу в Італії. Фото
Переселенка з Маріуполя долучилася до прибирання пляжу в Італії. Фото

В рамках глобальної акції волонтери за день прибрали 3,6 мільйона кг пластику

У Харкові з яру-звалища прибрали ще 6 тонн сміття
У Харкові з яру-звалища прибрали ще 6 тонн сміття

У 2023 році активісти почали розчищати яр Мокрий Жихор від сміття, яке там накопичувалося десятки років