До 30-річчя незалежності України "АТБ" подарує шести областям 30 га лісу shutterstock

До 30-річчя незалежності України "АТБ" подарує шести областям 30 га лісу

Олена Яценьо

Проєкт реалізують у жовтні-листопаді

Корпорація "АТБ", яка володіє мережею однойменних супермаркетів, запустила масштабну екоініціативу - компанія профінансує закупівлю саджанців дерев для висадки в шести областях України 30 гектарів лісу.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці оголосив генеральний директор корпорації Борис Марков. За його словами, це символічний подарунок Україні в тридцятий ювілей незалежності.

У межах цієї екоакції, яку ініціювала "АТБ", упродовж жовтня-листопада в Дніпропетровській, Запорізькій, Луганській і Миколаївській областях буде висаджено нові ліси, а в Одеській та Івано-Франківській областях екоініціатива корпорації буде спрямована на відновлення лісових насаджень.

Зазначається, що "АТБ" профінансує закупівлю для подальшої висадки понад 180 тисяч саджанців і сіянців дерев.

"30 гектарів лісу — у подарунок країні! Саме таку екоініціативу ми запускаємо до 30-річчя незалежності України! У жовтні-листопаді українські лісництва висадять 180 тисяч нових саджанців і сіянців, подарованих компанією, у тих областях, які найбільше потребують допомоги. Так ми робимо свій внесок у збереження та порятунок наших лісів і екосистеми країни", — зазначив гендиректор компанії.

Цю місію реалізують у партнерстві з Державним агентством лісових ресурсів, у планах якого збільшення площі українських лісів до 1 мільйона га.

Окрім того, у компанії звернулися із закликом до бізнесу приєднуватися до такої ініціативи з відновлення лісових насаджень.

"Сьогодні екосвідомість переросла поняття модного тренду і стає необхідністю в діяльності будь-якої компанії. Оскільки турбота про навколишнє середовище належить до цілей сталого розвитку будь-якого бізнесу. 30 гектарів лісу — це не просто наш подарунок на ювілей країни. Це довгострокова інвестиція в наших дітей і онуків. У розвиток і процвітання нашої країни", — додав Марков.

Зі свого боку, голова Держлісагентства України Юрій Болоховець заявив про зростання екосвідомості українців у геометричній прогресії.

"Приємно бачити, як соціально відповідальний бізнес долучається до підвищення лісистості нашої країни. Щорічно лісівники самостійно висаджують близько 200 млн дерев. У межах ініціативи президента "Зелена країна" повинні висадити ще більше: 1 млрд нових лісів за три роки, а за наступні 10 років збільшити площу лісів на 1 млн га. Це амбітний, але цілком реальний план. Пропонуємо всім охочим долучатися до цього проєкту. Майбутнє України в руках кожного з нас", — наголосив він.

 

Нагадаємо, що 7 червня 2021 року президент Володимир Зеленський закликав збільшити площу лісів в Україні та підписав указ про старт проєкту "Зелена країна" з відновлення лісів. Мета президентської програми – за 10 років збільшити площу лісів на 1 млн гектарів. Задля цього в найближчі три роки заплановано висадити 1 млрд дерев.

За словами міністра захисту довкілля та природних ресурсів Романа Абрамовського, цей проєкт коштуватиме 2 мільярди гривень.

Також глава держави доручив секретареві Ради національної безпеки й оборони Олексію Данілову підготувати засідання щодо заліснення України.

Раніше ЕкоПолітика повідомляла, що команда Recycling Solutions висадила дерева в різних куточках України.

Читайте також
У Запоріжжі прокурори стягнули з лісництва майже 8 млн грн збитків
У Запоріжжі прокурори стягнули з лісництва майже 8 млн грн збитків

На території лісництва було незаконно вирублено понад 1,1 тис. дерев

На Київщині засудили трьох чоловіків за вирубку дерев на суму понад 1,2 млн грн
На Київщині засудили трьох чоловіків за вирубку дерев на суму понад 1,2 млн грн

Наразі прокуратурою вживаються заходи щодо стягнення завданої шкоди

В Чорнобильському заповіднику незаконно зрубали лісу на 17 залізничних вагонів
В Чорнобильському заповіднику незаконно зрубали лісу на 17 залізничних вагонів

Збитки від незаконних рубок можуть сягати близько одного мільярда грн за рік