Держлісагентство офіційно очолив Юрій Болоховець Держлісагентство / Facebook

Держлісагентство офіційно очолив Юрій Болоховець

Олена Яценьо

З лютого 2021 року він був виконувачем обов'язків голови відомства

Головою Державного агентства лісових ресурсів України офіційно став Юрій Болоховець.

Про це повідомила пресслужба відомства на своїй сторінці у фейсбуці.

Згідно з розпорядженням Кабінету міністрів України від 3 листопада 2021 року № 1366-р Юрія Болоховця призначено на посаду голови Держлісагентства з дати початку фактичного виконання ним посадових обов’язків строком на 5 років.

Що відомо про нового керівника агентства

Юрій Болоховець обіймав посаду виконувача обов'язків голови Державного агентства лісових ресурсів із лютого 2021 року. До того, з липня 2021-го, він був заступником голови Держлісагентства.

У червні 2020 року був призначений начальником Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Із 2012 до 2020 року очолював Державне підприємство "Ніжинське лісове господарство" Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства.

З 2011 до 2012 роки обіймав посаду директора ДП "Прилуцьке лісове господарство" Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Відомо, що 2005 року Болоховець закінчив Національний аграрний університет (лісогосподарський факультет) за спеціальністю "Лісове господарство", отримавши кваліфікацію інженера лісового господарства.

До 2007 року працював провідним спеціалістом – державним інспектором сектору з контролю за охороною, використанням та відтворенням лісів Державного управління екології та природних ресурсів в Київській області.

З 2007 до 2011 року – інженер лісового господарства та лісничий ДП "Ічнярайагроліс" комунального підприємства "Чернігівоблагроліс".

Також пройшов виробничу практику у Великій Британії і здобутий досвід успішно переніс в українські реалії.

Нагадаємо, що 16 вересня Кабінет міністрів України оголосив повторний конкурс на заміщення посади голови Державного агентства лісових ресурсів.

Відомо, що 17 лютого Кабмін призначив головою Державного агентства лісових ресурсів України Болоховця Юрія Віталійовича.

Як повідомляла ЕкоПолітика, 3 листопада в уряді Дениса Шмигаля відбулися кадрові перестановки. Зокрема, Кабмін звільнив Андрія Мальованого з посади голови Державної екологічної інспекції.

Водночас Верховна Рада України відправила у відставку Романа Абрамовського з посади міністра захисту довкілля та природних ресурсів і схвалила кандидатуру заступника міністра захисту довкілля та природних ресурсів України (CDTO) Руслана Стрільця на посаду виконувача обов'язків голови Міндовкілля.

Читайте також
Голову Держлісагентства звинуватили у приховуванні масштабів незаконних рубок
Голову Держлісагентства звинуватили у приховуванні масштабів незаконних рубок

Виявлений обсяг незаконних зрубаних дерев у 2023 році міг би поміститися у двох лісовозах з причепами

Уряд призначив Віктора Смаля головою Державного агентства лісових ресурсів
Уряд призначив Віктора Смаля головою Державного агентства лісових ресурсів

Смаль тимчасово виконував обовʼязки голови Держлісагентства з травня 2023 року

В Держлісагентстві відповіли на скандальний звіт слідчої комісії
В Держлісагентстві відповіли на скандальний звіт слідчої комісії

В Держлісагентстві заявили, що висновки ТСК не відповідають дійсності