Центральний сквер у Кропивницькому хочуть знищити для McDonald’s: з'явилася петиція drove.com

Центральний сквер у Кропивницькому хочуть знищити для McDonald’s: з'явилася петиція

Олена Яценьо

Для будівництва компанія запланувала вирубати у сквері 74 дерева

Активісти створили петицію проти вирубки Центрального скверу в Кропивницькому, на місці якого хочуть побудувати заклад харчування мережі ресторанів McDonald’s.

Про це повідомила екоактивістка Юлія Бонд на своїй сторінці у фейсбуці. Вона нагадала про те, як розгорталися події навколо планів компанії щодо будівництва, і закликала підписати петицію проти вирубки скверу для закладу фастфуду.

Зазначимо, що для будівництва компанія запланувала вирубати у сквері 74 дерева. У результаті залишиться всього 28.

"Ми протестували дуже активно, писали й зверталися всюди, але оскільки мер є власником м'ясної фабрики, яка робитиме котлети для "Маку", то самі розумієте", — сказала активістка Надія Паливода.

Саме вона в жовтні, коли сквер обгородили парканом, оголосила голодування проти знищення скверу: жінка сиділа під міськрадою з табличкою "Голодую проти вирубки скверу заради "Макдональдза"".

Цю подію активно висвітлювали ЗМІ, що зрештою чутка про неї докотилася до відомої міжнародної організації захисту тварин Animal Save Movement, активісти якої створили відповідну петицію.

"Це шокує людей за кордоном: вони не розуміють, як таке можливо. Так, у нас це можливо для тих, хто має ДУЖЕ багато грошей. Але в наших силах оголосити бойкот "Макдональдзу"! Підпишіть, будь ласка, петицію проти "Макдональдзу" на захист українських парків і скверів", — закликала Паливода.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, 25 жовтня кропивницька екоактивістка Надія Паливода оголосила безстрокове голодування проти забудови Центрального скверу.

Читайте також
Переселенка з Маріуполя долучилася до прибирання пляжу в Італії. Фото
Переселенка з Маріуполя долучилася до прибирання пляжу в Італії. Фото

В рамках глобальної акції волонтери за день прибрали 3,6 мільйона кг пластику

У Харкові з яру-звалища прибрали ще 6 тонн сміття
У Харкові з яру-звалища прибрали ще 6 тонн сміття

У 2023 році активісти почали розчищати яр Мокрий Жихор від сміття, яке там накопичувалося десятки років