У Кропивницькому жінка оголосила голодування через екологічне свавілля

У Кропивницькому жінка оголосила голодування через екологічне свавілля

Людмила Гончаренко

Активістка вимагає перенести будівництво ресторану Макдональдз в інше місце і  зберегти Центральний сквер

Сьогодні, 25 жовтня, кропивницька екоактивістка Надія Паливода оголосила безстрокове голодування проти забудови Центрального скверу. Вона переконана, що задля будівництва ресторану МакДональдз буде знищено значно більше дерев, ніж обіцялось раніше. Таким чином, центр міста залишиться без зеленої зони.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

“Хочу повідомити вам, що відсьогодні, з 25 жовтня, я оголошую безстрокове голодування проти знищення Центрального скверу заради будівництва на його місці макдональдса”, – з таких слів вона почала свій допис у соцмережі. До сих пір ані зустрічі, ані запити, ані робочі наради не принесли результату.

Надія Паливода проводить одиночний протест із голодуванням перед міською радою та вимагає від керівництва міста перенести будівництво закладу фастфуду в інше місце, розірвати неправомірний договір оренди Центрального скверу і повернути його у власність міста, прибрати в ньому і провести звичайну реконструкцію із заміною плитки, встановленням лавочок і освітлення зі збереженням всіх здорових дерев. 

“Я змушена вдатися до такого крайнього заходу, як голодування, бо більше не знаю, що робити:  останню зелену зону в центрі міста знищують в усіх на очах. При цьому людей безсовісно і підло дурять: показують їм красиві картинки, а представники міської ради відверто брешуть: виходять на брифінг і заявляють, що в сквері спиляють "всього 10 сухих дерев", а макдональдс займе 600 кв.метрів площі. Насправді спиляють 10 дерев в лівій частині (з боку міськради), а в правій частині з боку Преображенської спиляють ВСІ дерева - ще 30 чи 40 дерев. Сама будівля може й займе 600 кв.м, але ще ж підсобне приміщення, дорога макдрайву в дві полоси, підїзди для фур і сміттєвозів - все це займе мінімум 2000 кв.метрів і про це казав особисто Райкович, коли ми ходили до нього на прийом. Тобто 1400 кв.метрів скверу в нас тупо крадуть це рейдерське захоплення за повного сприяння міського голови”, так пояснила свою позицію Надія Паливода.

Наприкінці повідомлення активістка зазначила, що її вага станом на ранок 25 жовтня становить 48 кг. В подальшому погіршенні свого самопочуття просить звинувачувати особисто мера міста Андрія Райковича.

Нагадаємо, раніше ЕкоПолітика писала про те, що у Чернігові екоактивісти ухвалила перший екологічний маніфест через злочинні дії щодо екоактивістів і для вжиття заходів зі збереження навколишнього середовища.

Читайте також
Переселенка з Маріуполя долучилася до прибирання пляжу в Італії. Фото
Переселенка з Маріуполя долучилася до прибирання пляжу в Італії. Фото

В рамках глобальної акції волонтери за день прибрали 3,6 мільйона кг пластику

У Харкові з яру-звалища прибрали ще 6 тонн сміття
У Харкові з яру-звалища прибрали ще 6 тонн сміття

У 2023 році активісти почали розчищати яр Мокрий Жихор від сміття, яке там накопичувалося десятки років