Абрамовський розповів про законопроєкт "Про управління відходами": що передбачає Shutterstock

Абрамовський розповів про законопроєкт "Про управління відходами": що передбачає

Олекса Франко

За словами міністра, з ухваленням документа іноземні інвестори зможуть комфортно реалізовувати проєкти у сфері поводження з відходами

Проєкт закону № 2207-1-д "Про управління відходами" базується на трьох директивах Європейського Союзу.

Детальніше про законопроєкт розповів Роман Абрамовський – міністр захисту довкілля та природних ресурсів України. На зустрічі з представниками французької будівельної компанії Eiffage SA він обговорив створення сучасної інфраструктури управління відходами, повідомляє пресслужба Міндовкілля.

За словами очільника міністерства, в основу законопроєкту закладено європейські принципи “забруднювач платить”, “розширена відповідальність виробника” та ієрархія управління відходами, згідно з якою захоронення – останній винятковий варіант, який застосовується тільки в разі, коли з відходами більше нічого не можна зробити.

Абрамовський наголосив, що з ухваленням законопроєкту "Про управління відходами" іноземні інвестори зможуть комфортно реалізовувати проєкти в цій сфері.

"Після схвалення Верховною Радою України законопроєкту, іноземний інвестор отримає більше можливостей та комфортні умови для будівництва сміттєпереробних потужностей в Україні. Ми зацікавлені залучати інвестиції для впровадження сучасних методів переробки відходів, які допоможуть Україні реалізувати потенціал у цій сфері", – зазначив міністр.

Зі свого боку, представник Eiffage SA Ніколя Суро сказав, що компанія бачить інвестиційний потенціал в Україні.

"Основне, на чому ми хотіли б концентруватися, – це інфраструктурні проєкти, поводження з відходами та енергія. Сподіваємося на підтримку та координацію наших дій із боку Міндовкілля, щоб допомогти Україні створити сучасну інфраструктуру у сфері управління відходами", – сказав Суаро.

Нагадаємо, що Верховна Рада України вже схвалила документ у першому читанні. Нині триває його підготовка до другого читання.

Як писала ЕкоПолітика, Європейська бізнес-асоціація закликала Верховну Раду швидше представити для ознайомлення оновлений законопроєкт про відходи.

Читайте також
Нардепи Юрченко і Маріковський та їхні "відходи"
Нардепи Юрченко і Маріковський та їхні "відходи"

"Зелена" влада не здатна впоратися з рамковим законом про відходи та розв'язати проблему нелегальних звалищ

"Слуги народу" зірвали сміттєву реформу – експерт
"Слуги народу" зірвали сміттєву реформу – експерт

Ймовірно, що розгляд законопроєкту щодо управління відходами перенесуть на осінню сесію парламенту