58% генеральних директорів світу зізналися у грінвошингу, – опитування Google shutterstock

58% генеральних директорів світу зізналися у грінвошингу, – опитування Google

Катерина Бєлоусова

Незважаючи на ймовірність грінвошингу, 80% опитаних керівників дали своїм компаніям оцінку екологічності вище середнього

Анонімне опитування Харріса для Google Cloud показали, що 58% генеральних директорів у всьому світі та 68% у США заявили, що їхні компанії винні у грінвошингу.

Ще 66% поставили під сумнів, чи були зусилля їх компанії в галузі сталого розвитку справжніми чи ні, повідомляє Green Queen.

У дослідженні про роль у подоланні зміни клімату взяли участь майже 1500 генеральних директорів і керівників C-suite компаній з понад 500 співробітниками. Зокрема, керівників запитали про їхні зобов’язання щодо сталого розвитку.

Також це збігається з останніми висновками Інституту нового клімату, який нещодавно виявив, що заявки 25 провідних компаній щодо чистих викидів є дуже перебільшеними.

Незважаючи на ймовірність грінвошингу, 80% опитаних керівників дали своїм компаніям оцінку екологічності вище середнього. 93% заявили, що готові пов'язати компенсацію з цілями ESG або вже мають подібні зусилля. Проте 65% сказали, що не знають, як це зробити.

В опитуванні щодо відстеження прогресу, 36% заявили, що їхні компанії активно роблять це, маючи інструменти вимірювання, але лише 17% сказали, що використовують дані інструментів для вимірювання та впровадження стратегій для зменшення впливу на клімат.

“Але перспективи вселяють надію”, – йдеться в матеріалі.

Так 74% керівників сказали, що стійкість може стимулювати потужні трансформації бізнесу. Опитані лідери назвали технології та стійкість як дві основні сфери, де вони планують збільшити інвестиції, починаючи з цього року, і бачать, що вони йдуть рука об руку для вирішення таких проблем, як кліматична криза. А 78% сказали, що посилаються на те, що технології відіграють вирішальну роль у майбутніх зусиллях щодо сталого розвитку.

Результати опитування також надійшли на основі запропонованих Єврокомісією з цінних паперів і бірж правил розкриття інформації про вплив на клімат для компаній, які зареєстровані на біржі.

Ці заходи змусять компанії регулярно звітувати про викиди, включаючи більш складні викиди Scope 3. Це також потребує прозорості щодо цілей та ризиків щодо зниження клімату.

Нагадаємо, в Європі хочуть захистити людей від запланованого застарівання та грінвошингу.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, Уряд України схвалив Концепцію про ринок “зелених” облігацій, яка підтверджує політичне прагнення України в розвитку зелених облігацій, формує єдину інтегральну політику та зменшує ризики грінвошингу.

Читайте також
Компанія з Великої Британії замінила ВДЕ на нафту після отримання “зеленого” кредиту
Компанія з Великої Британії замінила ВДЕ на нафту після отримання “зеленого” кредиту

Принаймні в одному випадку урядова схема гарантій розвитку експорту в перехідний період сприяла грінвошингу

Грінвошинг чи подолання кризи: у світі зʼявилися “пластикові сертифікати”
Грінвошинг чи подолання кризи: у світі зʼявилися “пластикові сертифікати”

З 32 досліджених компенсаційних проєктів лише три встановлюють зв’язок між зміною клімату та споживанням пластику

Нафтового гіганта ExxonMobil звинуватили в грінвошингу
Нафтового гіганта ExxonMobil звинуватили в грінвошингу

У компанії заявили про безпідставність звинувачень

Компанія "Галичина" відповіла на скандал з псевдо-екологічною упаковкою
Компанія "Галичина" відповіла на скандал з псевдо-екологічною упаковкою

Українського виробника молочної продукції звинувачували у грінвошингу